Свидетел срещу Очите се покри, страхува се от отмъщението на боса си

0

Един от съмнителните свидетели по делото срещу Митьо Очите вероятно ще се отметна от показанията си в съда, защото умирал от страх и ужас, пише „Галерия” в новия си брой, позовавайки се на запознати с казуса.

 Това е наркотрафикантът Георги Илиев от Бургас, чиито имена съвпадат с тези на разстреляния бос на ВИС-2. В миналото Илиев е бил в периферията на обкръжението на Митьо Очите и действал на много ниско ниво в организацията му. Пропял срещу големия си началник, след като бандата на Митьо беше разбита през август 2018 година.

Но не започнал предателството си веднага. Само месец след акцията срещу хората на Очите, когато той беше в Турция, в морския град е разбита и бандата на Георги Илиев. Той и тримата от хората му са арестувани с малко количество наркотици. Обвинени са за организирана престъпна група с лидер Илиев.

Малко по-късно той се появява като свидетел срещу Очите описвайки подробно престъпленията на хората му.

Още тогава се появяват съмнения, че Илиев е заловен и притиснат до стената за да помогне за тежкото дело срещу Очите, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов – Лавацата и останалите от най-голямата групировка по морето. И това се случва.

След кратък престой в ареста Георги Илиев сключва споразумение с прокуратурата за условна присъда и остава свидетел срещу Митьо Очите.

 На свобода е от няколко месеца насам. Татуираният културист обаче не се е появявал в съда за да застане очи в очи с Димитър Желязков. Според запознати свидетелят няма да посмее да отиде в София и да даде показанията си пред полицията.

След като го пуснали от ареста с условна присъда, той станал по-нисък от тревата и постоянно се оглеждал по улиците, за да не го изненада биячи.

Освен това разказвал неща, които няма как да знае. И това лесно щяло да се докаже в съда. Въпреки всичко по неговите показания в ареста от година и половина стоят няколко от хората на Очите включително и големият бос.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.