Врачка остави без жилище варненка, докато й разваля любовна магия

0

Варненският окръжен съд постави под домашен арест популярната месна ясновидка Румяна, която от 15 до 22 април тази година давала консултации на млада жена как да се отърве от тежка любовна магия. За целта шманката включила целия си арсенал от умения на добър душеприказчик, изслушвач и човек, който има връзки по всички етажи на властта във Варна и още няколко области.

Вкараната в заблуда дама се доверила сляпо. Освен, че възнаградила пребогато гадателката, предоставила личните си данни, както и документи, свързани с имот, в който се предполагало, че може би се крие любовното проклятие, спъващо късмета й. Така, без да се усети, госпожицата попаднала в капана на хитрушата, която имала познати, свързани с имотната мафия в морската столица. Клиентката споделяла в детайли неща от живота си, а врачката препредавала където трябва, без да подозира, че благодарение на думите й варненката ще се лиши от скъп имот.


Връткатта станала за по-малко от седмица. Жената, пожелала да бъде развалена любовната магия, останала без скъп имот и със старите сърдечни дертове. Едва тогава се усетила, че няма как да излезе на глава с мошеничката и потърсила услугите на Темида. Шансовете й да върне загубеното обаче не са особено големи.
Врачката Румяна имала проблеми с четенето и писането, но разпознавала парите и можела да смята. Не била алчна, но си поставяла добри тарифи, защото оценявала труда си и трябвало да храни двете си деца. В последно време имала здравословни проблеми, та се налагало и да заработва по някой лев допълнително – средствата отивали за лекарства. Поради тези причини тя подала жалба до Районен съд – Варна, че задържането в ареста е изключително тежка и несправедлива мярка и настояла за домашен арест.


Според съдебният състав били събрани достатъчно доказателства, въз основа на които можело да бъде направено предположение за съпричастност на ясновидката към повдигнато обвинение. Била налице и другата изискуема от закона предпоставка – обвинението било за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години, сиреч място за скатаване от закона нямоло.


Магистратите приели искането на адвоката на Румяна за по-мека мярка и я поставили „под домашен арест”, защото нямали доказателства, че тя може да извърши нови престъпления, пък и била болна. В града имало десетки хора, които били готови да потвърдят, че ясновидката от има много точни професионални попадения – на един помогнала да си намери колата, на друг да започне работа, на трети да се отърве от болки в кръста, на четвърти да направи така, че животът му да тръгне в желаната посока. Измамената дама не допускала, че врачката може да има познати в крими средите и в имотната мафия. Никога и пред никого Румяна не споменавала, че познава такива хора, но се хвалела, че е близка с големци от Варна и Русе, на които помагала в трудни моменти. Те пък й помагали да се оправя в живота, като се отблагодарявали за „способностите” й.


Докато разваляла магията на опарената варненка, ясновидката успяла да разучи в подробности с какви средства разполага и какво притежава. Посетила на място жената, за да види дали няма скрити магии, които да разчисти. Дала големи обещания, които не се изпълнили между 15 и 22 април, но имало време – един ден можели да се случат, за това и потърпевшата трябвало да бъде търпелива.
Колко дълго обаче може да е търпелив човек, който губи собственост, макар и от собствена наивност?! Измамената се осъзнала със закъснение, пише „Уикенд“.


„Румяна има покровители. Била е съдена за кражби, но това са стари, приключили дела. Няма данни да е крала директно от клиенти – вземала толкова, колкото са й давали. От друга страна полицията няма как да забрани на граждани, които смятат, че са омагьосани, да я търсят по телефона и да й изпращат пари по сметка, макар че е под домашен арест. Може да ги носят и на ръка. Хората сами я търсят, след това пищят, че не им е помогнала. Време е да се осъзнаят, че няма как някой да ти разваля любовна магия, докато се вълнува от финансовото и имотното ти състояние! Казусът е спорен и дано младата жена успее да си върне заграбеното. Въпросът е какви още козове ще извади ясновидката. Възможно е от имотната мафия да се погрижат за нея, макар че всички вярваме в българското правосъдие и в това, че всеки престъпник трябва да получи заслуженото”, коментират в морската столица

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.