Килърът Богьовеца „се обади” с ново престъпление, изтезава двама братя, реже ръката на единия

0

Легендарният престъпник Ивайло Симеонов-Богьовеца, известен в подземния свят като безскрупулен наемен убиец на мафиотски босове, се забърка в ново престъпление. Той обра двама братя в Костинборд и сряза ръката на единия, за да му каже къде са парите от скорошна продажба на имот. Оправданият като член на банда за убийства Богьовеца обаче успя да се измъкне от полицаите.

Наглият грабеж се е разиграл в нощта срещу вторник, съобщи сайта Lupa.bg, цитирайки свои източници от МВР. Богьовеца и другарите му Митко Бомбата и Краси Стършела знаели, че двамата братя – на 38 и 40 г., наскоро продали имот. Влезли в къщата им и буквално ги смазали от бой. Богьовеца дори рязал ръката на единия, за да му каже къде са скрити парите. Тримата бандити с богати криминални досиета претършували цялата къща, но не ги открили. Тръгнали си с 300 лв. и три мобилни телефона. Оказало се, че братята били вкарали парите в банка по-рано през деня.


Двамата изтезавани мъже са открити на сутринта от майка им в безпомощно състояние, която подала сигнал в полицията. При съвместна акция на криминалистите от ОД на МВР-София и колегите им от РУ-Костинброд Бомбата и Стършела били заловени. Богьовеца е успял да избяга и в момента е обявен за издирване. Останалите двама твърдят, че именно Богьовеца е „мозъка“ на операцията и ги накарал да инквизират братята. „Братята като по чудо са живи. Ако мутрите бяха намерили парите, със сигурност щяха да ги убият, за да не ги посочат като извършители”, коментира опитен криминалист.
Ивайло Симеонов е един от най-известните бандити от началото на новия век.

Името му е свързвано с това на друг страховит килър – Йосиф Йосифов, по прякор Йоско Костинбродския. Двамата бяха подсъдими като организирана банда за убийства, стреляла по Кирил Киров-Киро Японеца, но съдът ги оправда неотдавна. Смята се, че на сметката на Богьовеца и Йоско Костинбродския лежат поне 10 от знаковите поръчкови убийства в периода 2001-2019 г. Считаше се, че Богьовеца е изчезнал и дори е убит, но поредното му „включване” с дръзко престъпление опроверга слуховете. В подземния свят се говори, че от година и половина той е в лоши отношения с дългогодишния си съратник Йоско Костинбродския.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.