Принцеса Събка спаси Цар Киро от затвора – пое цялата вина за двата килограма хероин, с които я спипаха

0

Щерката на Цар  Киро – Събка Рашкова влиза в Сливенския затвор заради двата килограма хероин, с които я арестуваха на 24 февруари.

Принцесата, която има и други присъди, ще лежи 5 години зад решетките. Племенникът й Георги и баща й Кирил Рашков обаче се измъкват от случая с наркотрафика, защото тя поема цялата вина, пише в новия си брой „Галерия”.

Под влияние на фамилията тя скоро сключила споразумение с прокуратурата и така слага край на казуса. Събка е разпитвана няколко пъти, за да каже кой я е пратил да вземе хероин от Турция. Разследващите логично са насочили вниманието си към баща й Цар Киро, който е глава на ромската фамилия и все още взема решенията там.

Рашков и преди е бил замества с наркотици. През 2014 година го арестуваха заедно с производител на амфетамини и все още ги съдят. Бизнесът с алкохол менте отдавна е в миналото, но за сметка на това фамилията Рашкови постепенно се ориентира към дрогата.

Принцесата беше заловен от полицията с два килограма хероин омотано специален колан на корема й.

На 24 февруари тя се завърнала от Турция, вляза в казиното в Свиленград и се обадила на племенника си Георги да я вземе с джипа. Разследващите са я подслушвали и са следили ромите през цялото време. Арестували са ги.  когато пристигат в Пловдив. Оттогава Събка твърди, че дрогата  е нейна и нито племенникът, нито баща й знаят за нея.

Два килограма хероин могат да задоволят наркотичния глад в пловдивско гето Столипиново за цяла година, твърдят запознати с пазара там. Точно за този квартал  била предназначена дрогата. А по цени на дребно стойността й скача до половин милион. Обвинение за разпространението наркотици не е повдигнато на принцесата. Осъдена е само за притежание. В същото време Цар Киро и хората му чакат втората инстанция на Апелативния специализиран София да реши съдбата им. Засега Рашко осъден на две години затвор за трафик на живак и притежание на антични монети. Той но свобода и се шири в семейното си имение в Пловдив, когато не е на лечение в клиника в Париж, където се грижат за сърцето му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.