След като се измъкна от ареста, Мартин Джито събира нова банда

0

Мартин Георгиев – Джито събира нова банда, за да се върне на старите си позиции в ъндърграунда, пише „Галерия”, позовавайки се на свои източници от подземния свят.

 Срещу Джито и майка му Мила Георгиева има дело за банда, в които участват и други членове на фамилията. Младият гангстер обаче се хвалил, че ще им се размине и ще ги оправдаят. В миналото Мартин Георгиев работи с Георги Славов- Жоро Главата, докато майка му беше близка с Иван Танев- Универсалния. След това фамилията  ограничила контактите си само между тях, като за силвак използвали бивша барета и още няколко мутри. След разбиването на бандата им през 2015 година реномето на Мила Георгиева от бизнеса и престъпните среди рязко падна, а синът й Джито избяга при акцията на ГДБОП. След три години в изгнание той се върна и след кратък престой в ареста беше освободен.

„В последните месеци удариха много групи за дрога и пазарът се освободи. Мартин ще се опита да влезе на тяхно място, преговаря с много хора“, казва източникът, който дори го е забелязал в столично заведение, където на масата му пристигнали бивши лейтенанти от наркогрупировките.

Мартин джито е близък и с знаковия гангстер Радо Темерута, който беше задържан преди няколко месеца по подозрение, че снабдява с наркотици варненска банда. Той обаче се измъкна от обвинението. В последните години Темерута имал голямо влияние над престъпния свят, но се пазел и стоял в сянка.

За връзката между Мартин Джито и Радо Темерута се разбра от показанията на Тихомир Дочев-Мравката, който е един от свидетелите по делото срещу Мила Георгиева и сина й.

 Мравката беше мишена на атентат през 2014 година, когато двама килъри стреляха по джипа му, но не успяха да го убият.

В съда той разказваше, че е провел собствено разследване по случая, а то показало, че покушението е организирано от Радо Темерута по поръчка на Мартин Джито. Приятелството между двамата продължава и до днес

Мила Георгиева беше ударена два пъти през последните години през 2012 и 2015 година. От мултимилионерка свързана с ДДС измами, напоследък тя живеела много по-скромно. Страняла от престъпните среди, за разлика от сина си. Един от подсъдимите заедно с Мила Георгиева е Олег Попов, който няколко пъти е залавян с големи количества наркотици и сега е в ареста. Разследващи така и не можаха да го свържат с Мартин Джито за последния случай, когато беше окован с  белезници. Според различни източници Попов бил основният снабдител с дрога на едро за Джито в миналото, но след това се скарали за пари и минал на служба при друг бос.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.