Поръчителят на Марангозова искал да ликвидира и Емилия Масларова

0

 Поръчителят на убийството на Станка Марангозова искал да ликвидира и Емилия Масларова, пише в новия си брой вестник „Галерия”.

Иво Масларов заплашвал лично бившата социална министърка, заканвал и се пред други хора и дори се стига до физически сблъсъци през последните няколко години. Масларова пък споделя пред свои близки, че синът на вторият й съпруг е неконтролируем и се опасява че може да и посегне.

 Двамата били жесток конфликт заради  имоти и пари

 52-годишният Иво Масларов е син на втория мъж на Емилия – Антон. Той почина след два инсулта през 2017 година. Масларова  и Иво обаче никога не са живеели заедно, защото синът на Антон вече бил голям, когато баща му се събрал с хората си жена.

 След новината, че Иво е поръчал убийството на Станка Марангозова, Масларова се отрече от него

и поясни, че няма кръвна връзка с него. Всъщност конфликтът е много по-голям. Още преди Антон Масларов да почине синът му започнал с претенции за наследство. Фирми на бащата са печелили обществени поръчки за милиони, не без подкрепата на жена му Емилия Масларова. Богатото семейство има и много имоти. които са слабост на Иво, който иначе е известен в лихварските среди.

 Сега Масларов е обявен за международно издирване, защото е доказано че той е поръчал убийството на брокерката Станка Марангозова. Тяхната сага започва през 2009 година, когато Масларов й дава с договор 150 000 евро, за да ги инвестира в ценни книжа и акции. Очаквал много повече пари от Станка и се скарали жестоко. Заплашвал я, пребивал  я, принуждавал я  да му дава пари, макар че от инвестициите не се печелило достатъчно. И Марангозова му давала, но от собствените си пари. После с няколко дела го осъдила да й ги върне. В същото време подава сигнал в полицията, че той и приятелят му Веселин Денков я изнудват, и така двамата стават подсъдими и се уреждат със запори за милиони от КПКОНПИ.

 Станка е застреляна на 10-и октомври, ден след като прокуратурата вкарва обвинителния акт на двамата в съда.

 Разследването на убийството приключи с разбиването на бандата на подполковника от НСО Борис Иванов, който приема поръчката от Иво Масларов и я възложил на подчинения си Петър Костов. И двамата са в ареста, а помагачът на стрелеца Петър Венцислав, е пуснат под домашен арест от военния съд

Контактите на Иво масларов с хора от службите не са случайни.

Той е бил близък със служители в МВР, ДАНС, НСО и дори с прокурори и съдии. Но не по масонска линия, каквато разследващи разкриха при организатора на убийството Борис Иванов.

 Бащата на Иво Масларов – Антон е дългогодишен служител на държавна сигурност. Като оперативен работник в ДС е вербувал за агент Миролюб Столарски, който в момента е един от най-големите транспортни босове. Пенсионира се като полковник и започва успешен частен бизнес. Контакти му старите ченгета са наследени от сина му Иво, който обаче тръгва по-лош път и се налагало няколко пъти да бъде спасяван спешно в различни ситуации.

По тази линия е познанството му с офицера от НСО Борис Иванов, на когото е платил за да бъде ликвидирана Станка Марангозова.

Преди да постъпи на работа в службата като държавен бодигард, Иванов е бил служител на МВР и е работил с криминални престъпници. Оттам познава и осъждания Петър Костов – Стъкларя, който вербува за мократа поръчка, но и за продажба на наркотици.

Борис Иванов е бил ключов служител на НСО и никой не е предполагал, че води двойнствен живот и печели от престъпления. Той осигурявал периметър при посещение на министри, президенти и политици от чужбина.

 Охранявала лично застрашени депутати, магистрати и дори Ахмед Доган. Отличава се с изключително остро око и специални умения като боравене с взривове и подслушвателни устройства, както и такива за проследяване.

Оказва се, че ги използвал и за убийството на Станка, защото на колата имало монтирано такова устройство, което предава в реално време маршрута на движението на екран на мобилен телефон и така не се е налагало да бъде причаквана от килъра.

 След ареста полковник Иванов мълчал по време на разпитите. Поръчителят на убийството се издирва от Интерпол защото напуснал страната през март, малко след като делото срещу него и Веселин Денков за изнудването на Марангозова е прекратено от съда. 

Според информация на „Галерия” той е заминал за европейска държава със самолет, но движението му по света след това е неизвестно. Има регистрирани фирми в Швейцария, където се предполага, че държи парите от лихварска дейност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.