Готвят акция срещу Жабата и Джуката! Тримата с Тодор Крушата превзеха хероина в София, хвалят се, че имат чадър

0

Братята Габриел и Виктор Боцеви и техния братовчед Теодор Крушата са на мушката на МВР и това ще са бандитите, срещу които полицията ще направи следващата антимафиотска акция. Това разкриха пред „Уикенд” наши източници от специалните служби. Според оперативни данни, в последните месеци триото е много активно в бизнеса с дрога в столицата.

Те дори са успели да завземат голяма част от териториите, които се считаха подчинени на останките от бандата на „Чуковете”, ръководени от Кирчо Руския. В началото на декември 2016 г. Виктор Боцев-Джуката беше арестуван в Сърбия, след като тамошните ченгета го хванаха с 50 грама хероин. За него е имало данни и че по това време се е занимавал с трафик на бежанци през западната ни съседка. В началото февруари 2019 г. той беше екстрадиран в България и след това скоропостижно пуснат на свобода. Срещу Виктор Боцев-Джуката и брат му Габриел Жабата има 2 дела в спецсъда. Джуката е подсъдим като лидер на престъпна група от 13 души за разпространение на наркотици в София и по морето.  Прокуратурата им повдигна обвинения през 2014 г. Тези дела обаче към днешна дата са много далеч от присъди.
Оперативни данни на службите сочат, че в момента хората на братя Боцеви са поели разпространението на хероин и амфетамини в кварталите „Лагера” и „Хиподрума”, които до скоро бяха под шапката на „старата кримка” Илиян Версанов.
В новата най- мощна структура за улична търговия с дрога в столицата начело стои братовчедът на братята Теодор Крушата и неговите двама заместници Георги и Милен от „Надежда”. В структурата на новите наркобосове работили 3-ма дилъри на хероин в кв. „Надежда” и 2-ма за продажба на амфетамини, разкриват ченгета. В района на кв. „Обеля” още 4-ма души продават трева и хероин. В центъра на ул. „Пиротска”, в така нареченото „Зелено кафе”, братята имат още 2-ма души за разпространение на хероин, като според запознати само тук дневния им оборот варира между 16 000 и 18 000 лева.
В момента под техен контрол освен столичните квартали „Хиподрума” и „Лагера” е и „Красно село” . В структурата на Жабата и Джуката друга важна фигура е Росен от квартал „Надежда”, който отговаря за доставката и разпространението на амфетамини. Във Варна пък братята работят чрез мъж с прякор Бозавия.  
Въпреки богатото криминално досие, Виктор Боцев и Габриел често са ползвани за свидетели по знакови дела срещу наркомафията. Габриел е един от хората, давали показания срещу Валентин Янев-Бореца, осъден на 17 години затвор за опит за убийство на Мартин Първанов-Лудия през 2007 г. Престъплението става в пряка уличка на бул. „Александър Стамболийски“, близо до едно от наркосвърталищата, контролирани от Джуката и Жабата. Техните дилъри неведнъж са били обект на нападения от конкуренти. След едно такова нападение Жабата решава, че му е по-изгодно да елиминира Бореца, като го натопи на службите. Освен за стрелбата срещу Лудия, Габриел е бил и информатора на прокуратурата, лансирал версията, че Валентин Янев е свързван с групата за отвличане „Наглите”. Твърдял се, че лично той взел участие в отвличането на Васил Маникатов. Помагали му Симеон Николов – Мони Дебелия от Вакарел и Радослав Раденков-Ради от Нови хан. Бореца научил от свои роднини, че затворникът Маникатов разполага с много пари, и затова бил похитен.  
Групата на Бореца, уличена в поне три убийства и въоръжени нападения, бе разбита в края на юли 2013 г. Тогава беше арестуван най-близкият авер на Янев – ММА-боецът Мартин Антов и още 13 човека. По данни на прокуратурата бандата е отговорна за смъртта на легендарния касоразбивач Йордан Цонков-Джиджи, на наркодилъра и сводник Кочо Михайлов и на видинския лихвар Цветан Пантов. За тези престъпления обаче Валентин Янев и хората му не получиха присъди. А въпросните данни пак бяха предоставени от Жабата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.