Бургазлийка изби над 100 котки с антифриз! Камери записаха жестокостите на младата жена

2

Бургазлии готвят линч за млада жена, която в продължение на месеци трови писаните в квартал „Славейков” и в центъра на града с филии хляб, предварително напоени с антифриз и отрова за мишки, поставена в евтина кайма. Гражданите са подадали сигнал до полицията срещу Елена В. от ул. „Левски” 71, защото вече притежавали снимкови доказателства, които я уличавала в убийство по особено жесток начин на беззащитни животни, пише „Уикенд“.

Бургазлийката била изключително сприхава. Мърморела си разни неща под носа и целенасочено трепала котетата, изпитвайки удоволствие да ги гледа как умират в страшни мъки.
„През есента на 2019 г. алармирахме в медиите, че в Бургас броди масов убиец на котки. Тогава нямахме идея дали е мъж, жена, дете или тайфа деца, допускахме всякакви варианти. От организацията „Гласът на животните” съобщиха, че в квартал „Славейков” едва ли не на всяка крачка се срещат трупове. Бяха събрани над 25 разлагащи се трупчета и пратени за аутопсия на ветеринарите от Стара Загора. След време се разбра, че са били тровени с антифриз. Той има една сладникава миризма, която привлича котките и те лакомо се нахвърлят върху отровния хранителен продукт. След минути умират в адски мъки. Не пожелавам никому да чува жалостивите звуци, които издават. Плакала съм много пъти, защото съм виждала отровени котки как си отиват от живота, а аз не съм могла да им помогна с нищо. Антифризът разкъсва червата им…


От „Милосърдни сърца” дори обявиха парично възнаграждение за достоверна информация за предполагаемия извършител. Имаше момент, в който всички се питахме що за психопат трябва да си, че да изпитваш удоволствие от смъртта на мацаните. Половин години ни отне, за да разберем, че жена стой зад тези зловещи убийства. Потресени сме и притеснени. Щом може да трепе котки, значи може да посегне и на човешки живот”, разкрива пред репортер на „Уикенд” бургазлийката Виолета Сиракова.
Тя е на мнение, че Елена живее изключително затворен живот и самотата я подтиква към жестоките действия. Над 100 са отровените котки в Бургас от месец ноември 2019 г. до края на април 2020-а. Аутопсии са правени само на няколко от тях. Изследванията показват, че всички те са убити с антифриз.


В две котешки телца са намерени сачми, което значи, че са били безмилостно разстреляни с ловна пушка. Най-вероятно убитите с оръжие животни са поразени от друг маниак, а не от Елена. Други котки били бесени по дърветата с въжета. На такива находки се натъкнали няколко млади майки, извели децата си на разходки в бургаски паркове. Гледката била зловеща, миризмата отвратителна, а накацалите по животинските тела мухи придавали хорър привкус на цялата ситуация.


В междублоковите пространства също било осеяно с трупове на четирилапи. Хората са притеснени, че разхвърляните филии хляб или друга храна могат да попаднат и в организма на малки деца, които обичат да си играят по земята и да слагат в устата си всяко нещо, което им се струва апетитно.
Срещу антифриза няма противоотрова – той причинява за часове тежка бъбречна недостатъчност и смърт.
Отровата за мишки е бързо действаща, но причинява мъчителна смърт с гърчове и задух.


„Повечето марки антифриз съдържат вещество етиленгликол, коeто се намира и в спирачната течност. 3-4 супени лъжици етиленгликол може да са смъртоносни за 3- килограмово коте. Според полицаите, които също сме запознавали с нашия проблем, отравянията се случват около дома на домашния любимец. Подобно деяние може да е знак за отмъщение към собственика на животното, но може да е зловещ садистичен акт, който носи наслада на убиеца. Отровата се абсорбира бързо в организма на животинчетата и стига до мозъка чрез гръбначната течност. Котетата почват да ходят като пияни, но това е само в първите минути. После изпадат в кома, развиват бъбречна недостатъчност и умират в рамките на 24 часа, че дори и по-малко”, разказва още потресената от женската жестокост Виолета.


Бургас е един от градовете, в които по специална програма се извършва безплатна кастрация на бездомни котки. Проблемът е, че тя не може да насмогне на броя животни, които се размножават по няколко пъти в годината. За непрекъснатото увеличаване на прирастът им допринасят и безотговорни стопани, които изхвърлят домашните си любимци навън по една или друга причина.
Бургазлии са притеснени, че ако не се сложи край на сагата с убитите котета, в града ще настъпи царството на плъховете, които са далеч по-опасни от писаните.

2 Коментара
  1. Иринчето казва

    Е, каво ще правите с Ленчето? Нагостете я с антифриз – нали има афинитет към този продукт. Ще е от полза за всички! Пък и малоумницата едва ли ще липсва на някого…

  2. Възмутена казва

    а в Сливен някои постоянно реже опашмите на котките и те се разхождаъ кървящи, но държавата не реагира на подадените сигнали!!! ДА СЛОЖАТ КАМЕРИ ПО УЛИЦИТЕ!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.