Синът на убиеца Пелов и Тишо Перуката се измъкнаха от правосъдието. Нямало доказателства срещу тях

0

Шумно  арестуваните през юни 2018 година Владимир Стефанов и Тихомир Миков – Перуката от Ботевград се разхождат спокойно на свобода, пише в новия си брой „Галерия”.

 Владимир Стефанов е син на беглеца от затвора Владимир Пелов, който загина в престрелка с криминално проявен в центъра на града, след като успешно се укриваше от преследвачите си цели два месеца.

Перуката е местен бизнесмен, гуру на Пелов и подозиран за куп престъпления, които останаха недоказани.

След Бягството на Пелов от затвора, убийството му и мистериозното изчезване на съучастникът му Радослав Колев през 2017 година започна разследване на стари престъпления извършени от тях.

 Година по-късно те бяха задържани заедно с местния тарикат Борис Ерменков. Обвиниха ги за отвличането на приближения им Деян Вутов, който и до днес не е открит, за палежи на офиси и жилища в Ботевград, както и за убийството на братята Марко и Цветан Петрови през март 2016 година.

Тишо Перуката  беше обвинен като подбудител на покушенията, за които беше задържан Владо Пелов, както и за отвличането на Деян Вутов. Разследващите откриха арбалет на Вутов в дома на най-близкия му приятел Владимир Стефанов. Според разпит на брата на Деян- Николай, оръжието е на брат му и той не би се разделил с него. Когато е видян за последно, Деян е бил в заведението на брат си в центъра на града заедно с Владимир  Стефанов и Борис Ерменков. След това следите му се губят. По арбалета са открити ДНК следи на мъже,.но експертизата не можа да посочи кои са те., Цветан и Марко Петрови от Ботевград бяха застреляни до заведение на Тишо Перуката, когато Владимир Пелов беше под домашен арест.  Ликвидирането им е записано в досието на вече разстреляния беглец от затвора, но поръчителят не е открит след смъртта на Владо Пелов. Синът му остана да живее в родния си град и работи, за да се издържа. Дъщерята на Пелов – Вероника живее в Малта и няма намерение да се връща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.