Мутри ухажвали Вълчо Арабаджиев в ареста (Защо младият хотелиер се страхува да се среща с тях на свобода?)

0

Вълчо Арабаджиев има нови приятели  от  ъндърграунда, разкриха пред „Галерия” информатори от подземния свят. Докато е лежал в ареста, наследникът на хотелиерските босове Ветко и Маринела Арабаджиеви се сближил с няколко задържани за наркотици включително и шеф на банда, твърди източник от близкото обкръжение на Вълчо.

Мутрите били изключително внимателни към младежа, защото смятали, че има много пари и може да им бъде полезен. Пази ли го от останалите, които искали да му вземат храната и постоянно търсили компанията му. С някои от тях дори Вълчо се видял на свобода, но се притеснявал от това да не свързват името му с престъпни среди от наркобизнеса и лихварството, както и че може би го търсят заради парите му.

Вълчо Арабаджиев беше арестуван през септември 2018-а по разследване срещу фамилията за данъчни престъпления и пране на пари. Лежа в килията осем месеца и го пуснаха на свобода през април миналата година срещу половин милион лева гаранция.Според обвинението той е прал парите, които родителите му е трябвало да внесат в хазната като данъци.

По време на обиските в офисите на Вълчо бяха намерени милиони левове кеш, за които защитата твърд,и че са били предназначени за заплати. Пачките се съхраняват в касовия  център на Българската народна банка.

Докато бил в кауша, младият Вълчо бил примерен арестант. Личало му, че е притеснен. И се успокоявал когато мускулите мъжаги с авторитет в престъпния свят се натискали да му бъдат приятели. За разлика от него родителите на Ветко и Маринела прекарват повече време в затворническата болница и в лечебни заведения заради куп здравословни проблеми.

Делото срещу фамилията още се точи заради епидемията от коронавирус.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.