Малката Бирма арестуван и пуснат в Дубай (Фамилията му затъна в дългове)

0

Съдбата на Георги Станоев-Бирмата е същата като на Васил Божков, пише „Галерия”, позовавайки се на източници от МВР.

 Издирваният за производство на нелегални цигари е бил задържан в полицията в Дубай през септември миналата година след 11 месеца издирване. Процедурата обаче е тромава заради липса на договор с Обединените арабски емирства за екстрадация и след 10 дни, Бирмата е освободен със забрана да напуска страната. В същото време в България изпратила данни от разследването срещу него, които да послужат за завръщането му у нас, но явно са се оказали недостатъчни.

 За разлика от малката Бирма Васил Божков беше задържан в Обединените арабски емирства само две седмици след като започна издирването му. Той е пуснат по същия начин, А документите за екстрадация му бяха изпратили наскоро. Божков постоянно е в публичното пространство, но

Малката Бирма отдавна е забравен.

Плейбоят, който беше гадже на фолк певиците Преслава и Алисия, бил подслонен за кратко от друг свой събрат по съдба- Иван Танев- Универсалния, който също е Дубай.

 Двамата се познават от столичния Хайлайф. Няма данни, Универсалния да е помагал на Бирмата за данъчни измами, какъвто е специалитетът от му.

 Още не е ясно кога Бирмата ще бъде доведен у нас, както и други олигарси в последните години, защото е бил достатъчно хитър да избяга извън Европа, коментират запознати.

За разлика от него баща му Евлоги и брат му Антон се предадоха сами и бяха пуснати с парична гаранция.

Тримата от фамилията са със задочно обвинение като организатори на четири фабрики за производство на нелегални цигари, разбити през лятото на 2018 година.

„Няма и помен от предишния начин на живот на Бирмите. Бащата и големият му син Антон слязоха от лимузините като секнаха приходите от цигари, но са спокойни че няма да има доказателства за да ги дадат на съд“, сподели източник на „Галерия”.

 Връзките на тримата организатори наистина били косвени. Има само твърдения на техни бивши съдружници, че им предлагали да се включат с пари като инвестиции в легалното производство на цигари. Преди акцията в офисите им, бе атакуван и най-големия легален бизнес на Голямата Бирма, старото мутренско свърталище ресторант „Кошарите”, което беше купил от Коко Динев. От няколко месеца насам обаче заведението е с други собственици, които нямат нищо общо с престъпния свят.

В ъндърграунда се говори, че Бирмите имат дълг за милиони, който взели от мутри, за да направят фабриката за цигари.  След разбиването на фабриките машините са конфискувани, без да бъдат изплатени от Бирмите. След това се наложило да теглят от всичките тайни банкови сметки в чужбина, за да върнат парите на кредиторите и да нямат проблеми с тях. Преди половин година усилено се говореше че малката Бирма е избягал толкова далечно страх за живота си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.