Васил Божков с нови разкрития: Борисов и Горанов ме натискаха да рекламирам при Кирил Домусчиев за 240 милиона лева (ДОКУМЕНТ)

0

Васил Божков изнесе нова порция доказателства за уговорките си с държавата за неговата Национална лотария, която властта изненадващо национализира.

Според бизнесмена в изгнание той е бил притискан да подпише рекламодателски договор с Нова телевизия на Кирил Домусчиев, като това било условие, поставено от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов за съществуването на хазартния бизнес на милионера, който сега се намира в Дубай.

Божков се срещнал на 10 юли 2019 г. със собственика на Нова телевизия и на футболния клуб „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, като по думите на хазартния бос срещата била съществена под натиска на премиера Бойко Борисов и Владислав Горанов. В третата част от т.нар. сигнал, бизнесменът в изгнание публикува паметна записка от въпросната среща.

В неделя Васил Божков за пръв път се показа, откакто избяга в Дубай през януари. Той публикува 10-секундно видео обръщение, в което каза, че в понеделник ще обяви нова порция документи

Ето какво публикува във фейсбук днес точно в 8 часа Васил Божков:

„Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в Нова ТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.