Наглост: Съветник в Каварна прибави път до морето към имота си, прекъсвайки достъпа до малък плаж

0

Общинският съветник Мариян Алексиев явно се готви да разшири имота си от 4 дка край морето, като прибави към него и парче от пътя Каварна-Балчик. Въпросният път е общински и изграждането му започва в годините на соца. Замисълът е бил да свърже двата морски града, като вие по брега, минава покрай величествения нос Чиракман и така от него да се разкрива уникална морска панорама. Свършват обаче парите и изграждането му спира, пише „Уикенд“.

Така пътят си стои недостроен и досега, което пък се оказва шанс за общинаря Мариян Алексиев, избран от листата на ВМРО, да поразшири имота си, който се намира точно в най-привлекателната зона на Каварна – край нос Чиракман. През последните дни в морския град забелязват, че пътят под владението на съветника-патриот е разчистен, махната е настилката от натрошен камък, мястото е добре изравнено и участъкът е готов да се превърне в строителна площадка. Не е сложена ограда, но в Каварна се шегуват, че градът вече граничи със съветника Мариян Алексиев. Според слуховете на това място той ще направи ресторант, до който ще може да се стига и от градския плаж, а също с джетове направо от морето. Въобще очертава се голяма атракция.


С разчистването на пътя, допълват източниците ни, общинарят е отрязъл и пътя до малък закътан плаж в подножието на нос Чиракман. „Сега, за да се стигне до него, трябва да се мине през имота на Алексиев, който вече е прокарал нещо като път към него. Явно неговият имот ще се окаже с частен плаж” – обясняват хората в града.
Те напомнят, че така или иначе недостроеният път за Балчик е общински и от кметството трябва незабавно да реагират. Кметицата Елена Балтаджиева също като Мариян Алексиев е от ВМРО и засега мълчи, въпреки че над 100 метра от пътя вече ги няма. Иначе по закон кметицата е длъжна да наложи глоба и да задължи съпартиеца си да възстанови настилката на пътя. Очаква се да се намеси регионалното министерство, още повече че вече е изпратен сигнал.


Главният архитект на Каварна също се прави на три и половина. В града се гневят, че всички управници са като онемели пред този очевиден конфликт на интереси. Мариян Алексиев, въпреки че се е изнесъл от морския град и живее в София, е общински съветник в Каварна и дори е шеф на „Комисията по екология, туризъм, земеделие, еврофондове и програми”. Като общинар той трябва да контролира какво се върши с градската собственост, а не да я „разчиства” и заравнява, допълват запознати.


Те казват, че той сигурно е наясно с идеята, която има в града, да се кандидатства по европроект и пътят за Балчик най-после да бъде завършен. Още повече, че той може да стане с много живописна панорама и да е привлекателен за туристите.
В Каварна забелязали и друго интересно съвпадение. Откакто е започнало разчистването на пътя под имота на Мариян Алексиев, огромно количество камъни са натрупани в защитена зона на нос Чиракман. Хората видели и дори заснели камиони, които ги изсипват върху платото. „Тия дребни душици с дребните си тарикатлъци ще си получат наказанието, само че всичко ще е за сметка на красивия бряг” – коментират поредното безобразие в града.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.