СКАНДАЛ: Авер на Бойко в нов „Апартаментгейт”

0

Тодор Попов пробва да продаде за жълти стотинки лукс жилище на своя съгражданин от Пещера Николай Зайчев

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, който съвсем наскоро нашумя с опита си да продаде родопската гора над село Црънча за 3 лева квадратния метър, отново е в центъра на скандала. Приятелят на Бойко Борисов се вкара в нов „Апартаментгейт” с опита да продаде общинско жилище на безценица на бившия кмет на своя съгражданин от Пещера Николай Зайчев.

Николай Зайчев иска да лапне апартамент с помощта на Тодор Попов

Отдавна в пространството се знаят мераците на Зайчев към апартамент, намиращ се в централната част на Пазарджик, на 4-ти непоследен етаж. Жилището е рзположено в кооперация на изключително централно място – улиците „Гео Милев”, „Булаир” и „Беласица”.

Същият този Николай Зайчев бе герой и преди четири години, когато в качеството си на кмет бе отправил молба за закупуване на жилището, което е обитавал като наемател в годините, в които е бил служител на подчинение на Попов. Фрапантното в случая е, че Зайчев кандидатства като крайно нуждаещ се за получаване на общинско жилище -нещо, недопустимо за кмет на община.

С днешна дата мераците не секват. По информация на отлично осведомени източници, на 13 май т.г. ,от 11 часа в кабинета на кмета Попов се провежда среща между него и Зайчев- сегашен общински съветник в ОС-Пещера. На тази среща Зайчев настоява, а Попов потвърждава , че на следваща сесия на ОС-Пазарджик предложението за закупуване на недвижимият имот ще бъде предложено за гласуване и подкрепено с гласовете на общинските съветници, близки до Попов. С тази търговска дейност Попов ще затвърди общоприетото вече мнение, че кметът продава евтино и купува скъпо, когато се касае за общински средства, предаде novinarsko.eu.

Николай Зайчев е бивш кмет на Община Пещера, позорно загубил изборите през 2019 г. Към момента същият е подсъден по дело, заведено срещу него в Районния съд-Пещера за клевета и обида. Зайчев е разведен с първата си жена и съжителства без брак с друга. От брака си има син, който е пълнолетен с дете и е в близки отношения с племенника на Тодор Попов – Александър Иванов.

Синът на Зайчев до март 2020г. е мандатен президент във НПО „Съвет за младежка политика”, чийто председател е именно племенникът на Попов- Александър Иванов. Жената, с която съжителства в момента Николай Зайчев и от която има дъщеря – Величка Ачева е служител в местна пазарджишка кабеларка, която е известна с безкритичните си материали към управлението на Община Пазарджик.

Остава въпроса кой е крайно нуждаещ се в случая и защо жилището ще подлежи на продажба на хора, чиито интереси са силно оплетени политически и регионално. Припомняме, че Тодор Попов е родом от Пещера.

На съвестта на общинските съветници на Пазарджик ще тежи решението дали това са действително крайно нуждаещите се жители на техния град.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.