Мистериозната Ирина изплува в схемите на криптокралицата Ружа Игнатова (През фирма на 39-годишната дама минавали много от милионите на измамените клиенти)

0

 Арестуваните в САЩ партньори на криптокралицата Ружа Игнатова посочват нейна близка сътрудничка като едно от главно действащо лице в измамата onecoin, разкрива информация за последното развитие по делото зад океана. Това е мистериозната Ирина Дилкинска,  която е била дясна ръка на Ружа в офиса в София и е пътувала с нея навсякъде.

Докато схемата с криптовалута се разпространяваше като заразата от Ковид 19 по цял свят, в  САЩ е арестуван братът на Ружа – Константин, който стана свидетел срещу сестра си, за да се спаси. Освен него зад решетките е и адвокат Марк Скот, друг важен партньор на Ружа, която все още се издирва. Тя изчезна мистериозно преди четири години и оттогава няма следа и от нея.

 Ирина Дилкинска е на 39 години. Започва работа при Ружа през 2015 година, когато onecoin системата набира сили.

Тя е най-близкият човек на Ружа и човекът, който контактува с всички мениджъри по света, урежда среща на шефката с тях и е наясно с всичко, което става в компанията, твърди в едни от последните си показания братът на Ружа – Константин.Проверка на „Галерия” показва, че Ирина Дилкинска е била на пищното парти за рождения ден на Ружа Игнатова в Лондон. Тогава измамничката  наема замък, за да покани гостите си. Ролс-ройсове, световни звезди на музиката и не виждан лукс, са  заснети на едно от малкото видеа, които са оцелели след рухването на империята на Ружа.

На него се виждат дама, която ръкопляска докато Ружа и партньорът й от  onecoin Себастиан Грийнууд режат тортата на празненството. Това е единствената снимка на мистериозната дама, която е наясно с всички схеми на Ружа.

 Съдбата на Ирина е неизвестна, също като тази на Игнатова. В миналото тя е била собственик на фирмата „Би Ен Ен консулт”, през която са минавали много от милионите на измамените клиенти.

 През 2017 година фирмата е продадена подставени лица. Офисът на Ирина е  бил на столичния площад „Славейков” в  сградата, където беше седалището на Ружа, преди да изчезне.

Делото в САЩ срещу хората от схемата на Ружа ще продължи със следващото заседание след месец.

Съдията е дал възможност на  всички ощетени инвеститори да депозират исковете за сумите, с които са ощетени. Това обаче е трудно защото хората са от цял свят, а прогнозната стойност на откраднато е над 4 милиарда долара. Докато Ружа се издирва без успех от ФБР и още няколко служби за сигурност по целия свят, в Германия живеят майка й и баща й. Възрастните й родители с корени от Плевен, редовно са посещавани от полицията, но не е доказано, че те поддържат връзка с изчезналата си дъщеря.

 Веска и Пламен обаче са се застъпили за Константин, който е арестуван в САЩ.

Те написали писмо до съда с характеристика за него. Описали го като грижовен син, любител на животните, спортист. Константин е получил подкрепата и на приятеля си Румен Димитров, който е шампион по самбо, както и от  приятелката си Кристина, която роди дете от него, докато той е в ареста. Никой от тях не е казал една добра дума за Ружа, която избяга и остави близките си ръцете на правосъдието на САЩ, където няма прошка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.