Свидетел срещу Боби Месото: Поръчаха ми да следя и пребия Иво Стаменов

0

Един от свидетелите по делото срещу Борис Аврамов – Боби Месото, отказал поръчка да проследи и пребия данъчния шеф Иво Стаменов, който беше прострелян на 17 декември 2017 година и почина три седмици по-късно.

Това става ясно от материали по делото срещу Аврамов, с които „Галерия” разполага. Той беше арестуван през 2018 година по подозрения, че е поръчал убийството на Иво Стаменов, но го дадоха на съд само за изнудване, заедно с три мутри, които са работили за него.

Един от тях е старият рецидивист Данаил Петров, който се е признал за виновен и осъден на три години затвор.

Депутатският брат Борис Аврамов още не е осъден. Данаил Петров нямал пари, след като няколко пъти го арестували, и старият му приятел Борис Аврамов му предложил да му плаща, за  да плаши длъжниците му.

 Един от тях е бизнесменът с цех за разфасоване на пилета, а стоката зареждал от склада на Аврамов, който пък е внасял в големи количества от чужбина. Данаил Петров присъствал на среща на боса си с длъжника му, който не му платил 5000 лв. По това време били взривени колите на изнудвания и тази на брат му.

Данаил Петров гледало лошо и питал: “ Кога ще върнеш на Борко парите?“.

 Има и случаи, в които Аврамов е ползвал Данаил Петров, който пък търсил изпълнители на поръчки за побой и взривове за враговете на шефа си. Един от свидетелите по делото например разказа как Петров му поръчал от името на Аврамов да постави взрив под кола в Пловдив.  Обещал да му плати 2000 лв, но мъжът отказал. При друг случай му възложил да проследи джип BMW X5 и да пребие мъжа, който го кара. И тази поръчка не изпълнил.

Месеци по-късно научил, че същият мъж е убит. Това е шефът на “ фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов.

Това обаче свидетелят е разказал в показанията си по време на разследването, а на делото вече не помня какво се е случило.

„Интересно как е знаел кой е джипът и коя е жертвата, след като не го е следил, но това е друг въпрос“,  казва ангажиран с разследването по случая. Доказателства, че Аврамов е поръчител на убийството на Иво Стаменов не са събрани. Той е имал и мотив да го направи, защото служителите на Стаменов няколко пъти са спирали камиони на Боби Месото, запечатвали са ги и са му създавали големи проблеми в търговията. Повече от две години след убийството на Иво Стаменов все още няма обвинени за убийството. Делото срещу брата на депутата Димитър Аврамов е само по обвинения за престъпна група и изнудвания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.