Свидетел по делото на Митьо Очите става част от бандата му, Юмер отказал да топи боса си

0

Двама души от бандата на Димитър Желязков- Митьо Очите, остават да лежат в ареста – лидерът й и Юмер Мехмед, който в началото беше само свидетел.

 Миналата седмица Специализираният съд отказа да пусне и двамата от килиите им, въпреки че Очите е там от година и два месеца, а Юмер от юни миналата година. Заради коронавируса делото е отложено за края на май, а останалите са под домашен арест или с гаранция.

Юмер Мехмед е най-новият член на бандата на Митьо Очите. В  началото той и Карен  Ованесян са разпитвани като свидетели, но по-късно попълват бройката на групировката.

През август 2018 година  бандата беше арестувана, а Очите се оказа в Турция.

Карен Ованесян разказал още в началото,че е запалил офис на погребална агенция по поръчка на боса си. Траурният бизнес е една от хапките, към които бандата на Очите посяга  през последните години.

 Ованесян твърдял още, че посредникът бил Юмер. Дали му туба с бензин, 250 лв. и го пратил да запали офиса.

Ованесян бил извикан в дома на стария бандит Христо Димитров – Рибката, който обаче не е обвиняем по делото на Митьо Очите. После пристигнал Юмер.

Прокуратурата разчитала и на Юмер Мехмед и на Карен Ованесян да подкрепят доказателствата по делото и са пуснати на свобода. По-късно обаче Юмер отказал да топи Очите и станал обвиняем. Дълго време съдът го издирва, защото не се явявал на заседанията и през лятото на миналата година го арестуват на Слънчев бряг по сигнал. Оттогава е в ареста заедно с боса си, който обаче лежи в затворническата болница.

За разлика от Митьо Очите съдът пусна преди дни двама от конкурентната му групировка на Божо Кравата, които бяха останали последните задържани. Това са Георги Иванчев и Тодор Славов. Първият е стрелецът по Очите в бар „for you”, а вторият уби бодигарда му Сашо Японеца. Двамата са вкъщи с електронни гривни за проследяване, за да не избягат, пише в новия си брой „Галерия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.