Фалшив братовчед на Цацаров измами десетки наивници със стотици хиляди левове

0

Измамник, представящ се за роднина на бившият главен прокурор и настоящ шеф на КП КОНПИ Сотир Цацаров е успял да завлече десетки граждани с крупна сума пари. Мъжът подхванал дейността си преди две години и лъготил основно по морските градове. Отскоро обаче завалели купища жалби към СДВР, Районна прокуратура в Несебър, във Варна и в Пловдив. Ужилените от измамника граждани, които искали чрез подкупи да решат един или друг свой проблем, признавали, че били подведени от интересната му биография.

Навсякъде той се представял като първи братовчед на Сотир Цацаров. Обяснявал, че няма нерешими казуси и че ако се плати достатъчно, законът може да се погазва по всякакви направления и наказателни постановления. Името на Цацаров карало наивниците да вадят пачки, без изобщо да се замислят.
Според източници на „Уикенд” името на фалшивия братовчед е Любомир Тодоров. Той е на 45 години и е от София.

Сладкодумният тарикат парадирал, че може да уреди реално всичко – закупуване на общински жилища, дела в съда, банкови кредити.

Хвалел се, че е с много добра мрежа от контакти, позволяващи му да урежда и прекратяването на прокурорски преписки. Именно за тях най-често го търсели.
Част от клъвналите  „шарани” разказвали, че искал по хилядарка за начало. Почерпката в ресторант също била задължителна. С времето сумите нараствали на 10 000 лева, но за загазилите парите нямало значение поне до момента, в който не се усещали, че просто ги размотават.


Столичен бизнесмен, който имал солиден печатарски бизнес, изгърмял с 50 000 лева, за да се прекратят три досъдебни производства срещу него в Софийската градска прокуратура.

Разбира се, те не били прекратени. В Несебърската прокуратура наивници се оплакват как възрастна жена – 87 годишна баба Станка Виткова ги запознала с мошеника, подведена от неговите благи думи. Те също изгорели с хилядарки, дадени за „юридически консултации”. Любомир обичал да го препоръчват и въртял всевъзможни схеми на търговия с влияние.  
В Районната прокуратура на Несебър постъпил сигнал от пострадалия Милен Джамбазов, който се оплаквал как през септември 2019 г. е работил сезонно в Созопол. Там баба Станка Виткова лично го запознала с измамника Любомир Тодоров, който се представил за служител в Министерството на финансите и първи братовчед на Сотир Цацаров. Любомир без да се притеснява взел 1000 лева за „една почерпка” на бъдещ работодател и обещал на Милен, че до месец ще му намери добре платена и сигурна държавна работа. Месецът минал, но нищо от договореното не било изпълнено. Менте братовчедът не отговарял на обажданията, а по-късно сменил и телефонният си номер.


Бизнес дама от Пловдив също станала обект на измамнически действия, но за доста по-крупна сума. Тя била замъкната с 15 бона.

В жалбата си до Районна прокуратура в Пловдив подробно описала, че  познава внучката на баба Станка, която работела като секретарка в Софийския университет. Написала, че баба Станка й препоръчала измамника с големи връзки и позиции. Така на възрастната жена се налагало отново да опира пешкира.


В измамите си братовчедът имал вярна съдружничка – 55-годишната Недялка, която гравитирала около Съюза на съдиите и била дългогодишен собственик на голямо заведение в центъра на София. Тя нямала юридическо образование, но пред всички казвала, че е с тапия. Гордо казвала, че се занимава с уреждането на дела в съда и според  запознати често взимала огромни суми, за да гарантира благоприятен изход на съответното дело. Двамата с Любомир делели десетки хиляди всеки месец, а ужилените били стотици – от София, Варна, Пловдив, Несебър, Велико Търново.


В Районна прокуратура- Несебър бил получен и друг сигнал с входящ номер 3742/2020 г., в който гражданинът Милен Павлов разказвал подробно за Недялка и менте братовчеда на Цацаров, които предлагали на пенсионерката Станка Виткова да им намира клиенти за „съдебните услуги”, писа Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.