Антон Арабаджиев поръчал убийството на Митко Лудия заради заем от 1 млн.

0

Бившият бос на ВИС в Пловдив Димитър Стоянов-Митко Лудия е убит заради заем от 1 млн. лева. Това разкриха пред „Уикенд” криминалисти от града под тепетата, които към днешна дата са много близко до разплитането на престъплението. Според оперативната информация, Стоянов е отпуснал парите на лице, което се занимало със строителство в града под тепетата и е приближен от контрабандния бос на цигари Антон Арабаджиев. Заемът е бил даден в началото на 2014 г. и не е бил погасяван. Вместо това година по-късно последвал разстрел на Димитър Стоянов.

Митко Лудия освен зам.-шеф на федерацията по шу-ту, беше и един от топ лихварите в Пловдив. Публична тайна в града под тепетата беше, че негова собственост са верига от заложни къщи. Едва в края на миналата година е станало ясно, че един от договорите за заем е изчезнал. Това е бил именно договорът с близкия приятел на Антон Арабаджиев. В момента той не е в България, но се очаква скоро да бъде официално обявен за международно издирване. Името му се пази в редакцията.
На 14 януари 2015 г. в 19.25 ч. майсторът на бойните изкуства, 38-годишният Димитър Стоянов-Лудия бе показно застрелян в Пловдив. Драмата стана пред бл. 20, в началото на парк „Лаута”. Това е и кооперацията, в която Стоянов живее. Точно до нея има италиански ресторант, където той често си правел срещи. Изходът на заведението се намира в задната част на кооперацията. На метри от него е входът към жилищната част. Именно там килър пресреща Лудия и го прави на решето. Готвачът на близкото заведение чул пукотевицата. Чули я и още 20 майки и бащи с децата си, тъй като в този момент в заведението се празнувало детски рожден ден. В 19,30 ч. е подаден първия сигнал на спешния номер 112, че има убит човек. За минути на мястото се изсипват линейки и полиция. Бърза помощ не може да помогне с нищо – Димитър Стоянов е открит мъртъв. Ченгета отцепват района и започват издирване на килъра, който междувременно предвидливо е изчезнал с автомобил „Ауди А4”.


Няколко часа по-късно колата е намерена в покрайнините на парк „Лаута” опожарена.
Автомобилът е залят със запалителна течност и след това някой драсва клечката. През целият ден на 15 януари 2015 г. криминалисти извършваха оглед на колата, с която се е придвижвал килъра. Купето на аудито обаче е напълно изпепелено, за да се заличат всякакви следи от убиеца. Това говори, че престъплението е внимателно подготвено и планирано, обясниха още тогава полицаи.
Убиецът вероятно не е бил и сам. Димитър Стоянов е гръмнат с гладкоцевната пушка за глигани, което реално е непроследимо оръжие. Това е оръжие за лов, като гладкоцевна означава, че липсват нарези в цевта. Ловният патрон представлява контейнер, в който може да се сложи всичко – от най-дребни до най-едри сачми, в зависимост от това за какъв дивеч се използва. Липсата на нарези в цевта прави невъзможно проследяването на проектила, тоест куршума. Ловната пушка се използва от професионалисти за близка стрелба, което означава сигурна смърт. Целта не може да бъде пропусната, обясняват криминалисти. Проследяването е невъзможно, тъй като не остава проектил с канали. Ако оръжието е ловна пушка, едноцевна или двуцевна, гилзата остава вътре. Има и други аналогични случаи на убийство с подобно оръжие.
Един от първите разпитани в полицията и заподозрян, че може да има нещо общо с разстрела, е Георги Славов- Главата, син на покойния бос на СИК Стоил Славов. Съпругата на Лудия – бившия топ модел Роси Черногорова, казва на полицията, че малко по-рано е видяла Главата близо до местопрестъплението. Наследникът на СИК е разпитан, алибито му – щателно проверено, след което той е пуснат на свобода.


Според информация на „Уикенд” заподозреният като поръчител на убийство е лице от най-близкото обкръжение на Антон Арабаджиев. Арабаджиев е сочен като наследник на Косьо Самоковеца в контрабандата. Това е основния му бизнес още от началото на века. През 2011 г. за първи път е официално разследван. Тогава МВР разбива незаконна фабрика за цигари в село Патриарх Евтимиево до Пловдив. Арабаджиев е арестуван, а през 2012 г. е осъден на 3 години условно след споразумение с прокуратурата. В ъндърграунд средите е публична тайна, че Антон има контакти по високите нива в йерархията на МВР. Така успява да сключва изгодни сделки. Дава информация за конкуренти в сивия сектор на цигарения бизнес, срещу ангажимента службите да него закачат.


В началото на 2018 г. британската служба за предотвратяване на престъпления срещу паричните средства чрез изпраща сигнал до българските служби. В него англичаните настояват за обстойна проверка на дейността на група от няколко човека, ръководена от Антон Христов Арабаджиев от Пловдив, свързана с производство и разпространение на незаконни цигари. Част от тази продукция се пласира на Острова и това е поводът англичаните да анализират и проследят канала от Пловдив. Разработката им е детайлна, съдържа подробни данни за хората в групата на Арабаджиев, с адреси, с използвани коли, както и разположението на нова фабрика за незаконни цигари в пловдивското с. Оризари. Британците посочват и партньорите на Арабаджиев – Георги Начев-Етикета, Найден Станчев-Хана, Тодор Шопов. По сигнала от Великобритания са работили две специални служби в България.


В началото на юли миналата година полицията и прокуратурата разбиха фабрика за цигари на Арабаджиев в пловдивското село Труд. Бандитът обаче успя да избяга и бе обявен за издирване от Интерпол. В момента не е ясно какво е местонахождението му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.