Биячът на Слави Ангелов с твърди тарифи: 7 хилядарки за потрошаване, 15 бона за заливане с киселина на „непослушни дами”

0

 
Биографията на мускулестият ММА борец Любомир Делев, арестуван за побоя на журналиста Слави Ангелов, е повече от скандална и изпъстрена с криминални прояви, които спокойно могат да бъдат описани в тритомна книга. По данни на прокуратурата срещу него има цели пет висящи и 15 архивирани досъдебни производства. Разследван и съден е за рекет, изнудване, принуда, побой, всевъзможни тежки телесни повреди, разпространение и притежание на наркотици, обири.

Най-невинното провинение на Любомир Делев е, че карал автомобил без шофьорска книжка. Тя му била отнета за шофиране в нетрезво състояние. Към досието му се добавяли и куп фишове за превишена скорост, уловени от камерите на няколко града в страната и старателно документирана от органите на реда.
Любо бил в тежък конфликт със сина на депутат от ДПС и по тази причина от 5  години не се вясвал  в родния Златоград. Ако се вярва на мълвата, имал официална забрана да стъпва в региона, заради бой, обиди и заплахи над сина на известен народен представител.
Обикновено там ходел по заведенията и търсел конфликти с непознати. Често бил в неадекватно състояние и това личало от Космоса.

Младежът, участвал в побоя на Слави Ангелов, бил предупреден да забрави за родния с край. И той забравил, но за сметка на това почнал да „бръмчи” из София и морските курорти.


През лятото на 2019 г. прекарал около два месеца в Свети Влас, Несебър и Слънчев бряг. По заведенията на морските градчета приемал поръчки по „бизнес”, основно за побои и сплашване на бизнесмени, държавни служители на отговорни позиции и всякакъв вид неудобни хора. Силовакът имал изградени тарифи за всичко. Счупен крак с железни пръти вървял по 3000 лева. Цялостно потрошаване без опасност за живота – около 7 000 лева. За „невинни” задачи като палеж на автомобил взимал по 2 бона. Можел да организира и заливане с киселина на неудобна дама, но там тарифата била доста по-солена – над 15 000 лева. Говори се, че миналото лято бригадата имала поръчка да лисне убийствената смес върху бизнесдама от Варна, но в последния момент поръчката била оттеглена.


Плячката и печалбата разпределял само с няколко души, спечелили доверието му през времето. Постоянно сменял автомобилите и телефоните си. Притежавал огромно количество предплатени сим карти и според криминалисти не оставял почти никакви следи от деянията си. Когато приемал поръчки, винаги се дегизирал с шапка и качулка, а понякога слагал и маска.
Описват го като силно отмъстителен и конфликтен мъж, който рядко допускал някой познат край себе си. Бил затворен, саможив и доста особен тип. Но винаги бил в ролята на основното действащо лице при разпределянето и насочването на мокрите поръчки.


Младият мъж с изцяло татуирано тяло редовно участвал в сплашването на непокорни дилъри на дрога от крайните квартали като „Люлин”, „Обеля”, „Връбница” и „Надежда”.

Той бил в топли отношения с Любомир Костадинов – Младежа, който ръководел футболната групировка „София – Запад”, пълна с криминални елементи и подсъдими лица, които тотално опорочавали спортния й характер в последните години.
Странна дружба го свързвала с 30-годишен мъж от Националната служба за охрана, с когото постоянно тренирали. Подозренията са, че именно от него е  получавал специализирана информация, тъй като служителят имал множество контакти сред ченгета и агенти на ДАНС и ГДБОП. Двамата тренирали бойно самбо и ММА. Преди карантината били забелязвани на обща маса и сладки приказки в заведения на София, Стара Загора, Казанлък, Пловдив. Любомир Делев не контактувал с друг в свободното си време освен с този мъж. Бил засичан в Смолян, където осъществил срещи с лица, осъдени за трафик на хора, които по думите на разследващи също са заподозрени за приемането на „мокри поръчки”. Клюката свързва Любомир Делев и с инспектор от полицейското управление в Несебър, който вече бил в полезрението на отдел „Вътрешна сигурност” на МВР. От него също получавал „специални задачи”.
По досъдебно производство № 225  ЗМ-1861/2019 година  по описа на Първо РПУ –София Делев е разследван от СДВР и Районна прокуратура в столицата за разпространение и притежание на наркотици заедно със сина на легендарен крими бос – Мартин-Радван Джемал Йозмен като визираното лице – Мартин, е привлечено и като обвиняем.


Любомир Делев категорично отрича да е човека, пребил Слави Ангелов. Отказва да съдейства на полицията. Ченгетата в момента се опитват да стигнат до поръчителя. Главният прокурор Иван Гешев открито заяви, че най-вероятно това е „престъпен бос, който се укрива от правосъдието в чужбина”.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.