Бизнесмен от Панагюрище – наркобос (на Петър Колев сам приготвял субстанциите)

0


Антимафиоти откриха приблизително 2 кг. амфетамин и около 3 кила марихуана в две от държаните под наем жилища на панагюрския бизнесмен Петър Колев, близък до собственика на разбития само преди месец от спецполицията еротичен клуб „Силикон” в Пловдив.

Ченгетата от при 7-о щурмували адреса на Колев по сигнал, че в него се произвежда дрога и открили голямо количество наркотици, прекурсори за производство на наркотици, електронни везни, както и банкноти на обща стойност от около 50 000 лева, придобити от престъпната дейност на Петър Колев.

Задържаният е известен бизснесмен сред живущите в столичния квартал „Мусагеница” и собственик и управител на магазин „Зеленчуков Рай“, откъдето също е разпространявал наркотичните вещества. Колев е криминално проявен и регистриран за множество престъпления от различен характер. Установено е, че той е държал под наем две жилища в ж.к. „Дървеница“ и ж.к. „Мусагеница“ с цел конспиративност.

От адреса му в „Дървеница”, в който е живял, са намерени и иззети марихуана с общо тегло 2,350 кг., три броя полиетиленови плика и пластмасова кутия, съдържащи амфетамин с тегло 1,526 кг., както и множество прекурсори, които бизнесменът е използвал за производството на амфетамина, три броя електронни везни.

 При претърсването и изземването от втория адрес, държан под наем от него в съседния жилищен квартал „Мусагеница“, били намерени още прекурсори и една електронна везна.

Гангстерът зареждал от Самоков и е известен в крими средите с изключителната си конспиративност. Той продавал предимно на местни софийски дилъри чрез свои приятели и не е имал бизнес отношения с никой от босовете на познатите наркогрупировки контролиращи териториите към големите градове, което е една от причините за бързия и успешен удар на криминалистите.
Свидетели на акцията, които разкриха самоличността на гангстера, твърдят, че при панагюрския предприемач количеството било обвързано с цената и пласирал добре познатите „петички”, „десетки”, „петнайсетици” и „двайстеци”, като конкретните количества били пласирани в найлонови и хартиени пликчета. „Бизнесменът” продавал амфетамина предимно в прахообразна форма, но информатори твърдят, че се е случвало да го пласира и на таблетки, наподобяващи ектази. Те вървяли между 10-15 лева, като от него купували предимно на едро за определена приятелска мрежа. При подобен сценарии при вземане на 100-200 таблетки цената драстично падала на 2 лв. за хап.


Колев готвел дрогата сам в апартамента си, което разкрива още една тенденция за готвене на наркотични вещества в т.нар. „домашни кухни”.

Той я приготвял по специфична технология чрез която от материали за 300 лв. изкарвал краен продукт за 4 000 лева. Субстанцията, която панагюрецът продавал, не била чиста и съдържанието на активното наркотично вещество в нея било едва около 30%. Той използвал разредители, сред които кофеин и таурин, каквито обикновенно съдържат повечето енергийни напитки. Сред разредителите били също парацетамол, хинин и други. Колев добавял захари и креатин, за да увеличи допълнително обема на стоката си.


Петър демонстрира близки приятелски отношения с Димитър Донов, който е собственик на зрелищно разбития преди месец от антамфиоти еротичен клуб „Силикон” в Пловдив и дори е публикувал снимка с него в личния си профил във „Фейсбук”. Запознати твърдят, че Колев също е имал апетити към бизнеса с платена любов и затова неслучайно е поддържал връзка с Донов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.