Alarma.bg научи: Дилъри дават дрога „на лизинг”, коронакризата удари и наркомафията

0

Дрога вече може да се купи и на изплащане. „Лизингът” е въведен от дилърите на дребно в цяла България, научи Alarma.bg от свои хора в МВР.

Причините да се въведе продажбата на наркотици „на изплащане“ са малките количества, които вървят „от ръка на ръка”, и ниската платежоспособност на обикновените потребители на т.нар. „лека дрога” като марихуаната.

Цялата драма е по причина на коронакризата, която стисна в клещи феновете на дрогата предвид зациклилата икономика и над 100-те хиляди безработни само за два месеца.

„Проблемът с наркотиците съществува и той е голям. Все повече млади хора употребяват наркотици и алкохол, като възрастта продължава да пада. Посяга се най-често към канабиса, но се употребяват и синтетични наркотици, по-малко скъпия кокаин”, обявиха преди време от СДВР.

Все повече са и младежите, които биват задържани за притежание на наркотици. Количествата са малки, а и рядко се достига до дилърите на дрога. Все повече са случаите и на задържани шофьори, употребили наркотици. Техният брой вече сериозно съперничи на този на водачите, седнали зад волана с алкохол в организма.

Последната жестока катастрофа от надрусан водач стана навръх Великден, когато 22-годишният милионерски син Кристиан Николов премаза на кръстовище в София журналиста Милен Цветков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.