Съблеченият чисто гол журналист в полицията в Силистра е Носител на „Златен ключ“ за „Гражданин, най-активно използвал правата си по Закон за достъп до обществена информация“.

0

Димитър Пецов е журналист от Силистра. Носител е на „Златен ключ“ в категорията „Гражданин, най-активно използвал правата си по Закон за достъп до обществена информация“, съобщи сайтът, посветен на журналистиката, Luboslovie.bg.

Той беше и един от последните гости на Милен Цветков в новото му предаването. Там разказа за смущаващи сделки на Община Силистра с кмет на ГЕРБ по време на извънредното положение, с които се заобикаля Закона за обществените поръчки.
Активността и търсенето на истината от Димитър Пецов – как се харчат публичните средства, не остават „неоценени“ от управляващите и бързо му е спретнато ченгеджийско мероприятие  – арест, подхвърляне на наркотици, събличане до чисто гол…“, пише luboslovie.bg.

„За мене това е една долнопробна ченгеджийска постановка, която обслужва нечии интереси, и с която целят да ме набедят и отстранят, защото явно преча напоследък. Признавам, в последно време бях много активен. А за наркотиците искам да кажа, че аз през живота не само не съм опитвал, но и не съм виждал наркотици. Дори не пуша“, съобщава Пецов.

Ето какво още разкрива той на профила си във Фейсбук:

„СЪОБЩАВАМ ФАКТИТЕ
Вчера към 18.00 часа бях на път с колата си към „Меджиди табия“. Изведнъж на кръстовището на ул. „Петър Мутафчиев“ в Силистр,  преди да завия към Новия стадион, чух полицейска сирена зад себе. Отбих близо до автоцентър Фаворит. Мислех, че съм нарушил правилата за движение. Дойде полицай и ми поиска документите за проверка, после ми поиска застрахователната полица на колата, после и талона за годишен технически преглед…. Оказах се изряден документално. После идва още един полицай и се представя като инспектор от Криминална полиция. Почва нещо да ми светва в посока, че съм написал нещо, което е всяло паника и суматоха. Не съм изненадан от тези действия по принцип, защото съм ги предизвикал и с въпросите си, които скоро отправих със заявление по ЗДОИ към директора на ОД на МВР – за това кой е анонимния хранител на полицията при извънредното положение.
После те ми казват, че трябва да отида с тях в РПУ – Силистра и да ги следвам с колата. Един от полицаите, обаче, се качи в моята кола и седна до мене на предната седалка. Така изминахме двамата разстоянието по цялата ул.Македония до РПУ-Силистра, като през цялото време полицаят се опитваше да ми отвлича вниманието с въпроси дали съм притеснен и други подобни.
Паркирахме пред РПУ и те ми казват, че трябва да направят претърсване на автомобила. След малко почват да претърсват и на 30 секунда от претърсването намериха в задния джоб на шофьорската седалка нещо увито в черна кесия. И почват да ме питат без да са го отворили и видели самите те: “Какво е това, г-н Пецов?“, единият казва, “Г-н Пецов, Вие уж сте спортист, а с какви неща се занимавате?“, казва другия… и „Как е попаднало това в автомобила, г-н Пецов?“ …„Те нещата са ясни…“ и т.н..
Те дори не са отворили да видят пакета какво има вътре и коментират, правят изводи. И аз не знам също какво има, но почва да ми се изяснява вече ситуацията. Отдалече се виждаха някакви листа, опаковани в найлонова прозрачна кесия и отгоре още една черна найлонова кесия. Взеха опакованото и го занесоха някъде горе в кабинетите, извикаха дознателка и поемни лица. Качихме се в един кабинет и почнаха да правят полеви тест и опис на нещата, които са опаковани в кесията. Като съдържание това беше: 11.7 гр. екстази, 7,2 гр. Хероин, 13 гр. Амфетамин и 7.2 гр. Канабис.
Докато описваха ме питаха какво е това, а аз им отговарях да не ме питат, а да си кара по сценария. После ми правиха личен обиск, събличах се чисто гол.
И бях задържан за 24 часа, чл. 72 от ЗМВР във връзка с чл.354а ал3 от НК, а днес ме освободиха.

И за мене нещата са ясни. За мене това е една долнопробна ченгеджийска постановка, която обслужва нечии интереси, и с която целят да ме набедят и отстранят, защото явно преча напоследък. Признавам, в последно време бях много активен. А за наркотиците искам да кажа, че аз през живота не само не съм опитвал, но и не съм не съм виждал наркотици. Дори не пуша. И като измислят такива постановки, поне да бъде нещо достоверно – аз имам много особености и недостатъци, но точно с наркотици никога не съм се занимавал. Да, чисто формално сложили сте ги там, после си ги намерихте и си разигравате полицейското театро. Не можете да хванете истинските бандити, тръгнахте да мачкате граждански активисти по един много елементарен начин. Искам да ви кажа, че аз не се пречупвам така лесно.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.