Биячите на Слави Ангелов – синове на полицай, съдени за блудство с малолетен

0

Арестуваните за поръчковия побой над журналиста Слави Ангелов братя близнаци Георги и Никола Асенови са синове на полицай, научи „Уикенд”. Таткото на двамата бабаити е дългогодишен служител в системата на МВР и това е най-вероятната причина за липсата на осъдителни присъди на неговите синове за предишни техни престъпления.

Братята Георги и Никола Асенови бяха закопчани преди седмица при зрелищна спецоперация на МВР. Заедно с тях бяха арестувани още 8 членове от групировката „София Запад” – фен структура от запалянковци, подкрепящи „Левски”. Сред задържаните личаха имената на ММА бойците Даниел Илиев, Павел Георгиев и Любомир Делев, както и боксьора Бисер Митрев. Повечето задържани обаче бяха освободени след 24-часов престой в ареста, макар някои от тях да са с

условни присъди за предишни престъпления.

Според криминалистите, пряко ангажирани с побоя над Слави Ангелов, състоял се на 17 март привечер на столичния бул. „Дондуков”, са близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев. Разследващите са събрали солидни улики срещу триото биячи. Те са засечени от камери за видеонаблюдение как се изтеглят от местопрестъплението с автомобила си. ДНК, извлечено от плетена шапка и фас, изхвърлен в района на побоя от боксьора Бисер Митрев, са сред най-солидните улики срещу триото наемници.
Бабаитите са тръгнали за акцията срещу Слави Ангелов от дома на Бисер Митрев на ул. „Черковна” №20, където оставили мобилните си телефони. Мястото е в близост до дома на Слави Ангелов, пред който журналиста бе зверски пребит. След като изпълнили мократа поръчка, силоваците се върнали отново в къщата. Там близнаците и Бисер Митрев старателно

изчистили с белина обувките и дрехите си.

Щаб квартирата на наемниците бе обискирана от МВР, а криминалистите се натъкнаха на внушителен боен арсенал – огнестрелно оръжие, електрошокове, метални тръби, ножове, боксове, военни димки и белезници. У триото бе открито и внушително количество наркотици.
Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев са с повдигнати обвинения за участие в престъпен сговор, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици. От МВР все още не са арестували поръчителя на побоя над Слави Ангелов, нито посредниците, възложили мократа поръчка. Според главния прокурор Иван Гешев, има оперативна информация, че поръчителят на инквизицията е „силов бос, укриващ се извън България”.
След акцията на МВР и арестите на видни членове на „София Запад”, от фен групировката отрекоха да са замесени в инквизицията над разследващия журналист. Факт е обаче, че братята Никола и Георги Асенови са се състезавали в бойния клуб „София Запад”, а третия задържан Бисер Митрев е един от хората, които тренират млади бойни таланти. В неговата къща на „Черковна” №20 често се събират на оперативки тарторите на „София Запад”.
Бисер Митрев е близък с шефа на групировката Любомир Костадинов – Любо Младежа. Той пое контрола върху „София Запад” през 2005 г., след като основателят на фен структурата – наркобосът Христо Вартерян – Ицо Исуса, изчезна безследно. През годините членове на „София Запад” многократно са залавяни с наркотици и е публична тайна, че

търговията с дрога е основното им занимание.

Членове на групировката въртят и други бандитски дейности – лихварство, рекет и поръчкови побои. Твърди се, че тарифата за побой с чупене на крайници с железни пръти е фиксирана на 5000 лева.
„С тази дейност се занимават Павката и Любо Делев. През тях минават мокрите поръчки. Някой път те възлагат на други от обкръжението им поръчкови побои, но със сигурност поръчките минават през тях”, категоричен е източник на „Уикенд” от ъндърграунда. Дни след побоя над Слави Ангелов „Уикенд” разкри, че физическите извършители на престъплението са членове на „София Запад”. Тази информация е била на разположение и на криминалистите, които повече от месец са събирали доказателства, годни за пред съда.
Братята близнаци Никола и Георги Асенови пък имат в досиетата си няколко ареста за побои, но винаги са се измъквали от правосъдието. Най-фрапантния случай с двамата боксьори е отпреди няколко години. Тогава братята са на по 17 години. Те пребиват жестоко в центъра на София 15-годишно момче, а

накрая го събличат чисто гол

и се гаврят с него. Заради това са арестувани и обвинени в блудство. Заради това, че не са пълнолетни обаче, както и заради факта, че баща им е полицай, братята Асенови се разминават с осъдителни присъди.
През последните 2-3 години близнаците се замогват рязко. На книга стопанисват магазин за осветителни тела в столичния квартал „Хаджи Димитър”. Неофициално обаче се твърди, че боксьорите се занимават с трафик на дрога и че приемат мокри поръчки. При задържането им полицията откри няколко луксозни автомобила и цял килим от 50-левови банкноти. Според неофициална засега информация, от няколко месеца братята Никола и Георги Асенови охраняват къща в тузарския квартал „Бояна”, собственост на влиятелен бос от групировката ВИС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.