Само в Alarma.bg! Бодигард на Жоро Шопа отнесе присъда – Данчо Козела пие, шмърка и се бие, босът му плаща на адвокати да го бранят

1

Дясната ръка на Брендо – Георги Семерджиев – Жоро Шопа, от години има проблеми с правосъдието, но се оказа, че и хората от неговото най-близко обкръжение са загазили сериозно и са редовни клиенти на съда, научи Alarma.bg от свой източник в съдебните среди.

38- годишният Йордан Е. по прякор Данчо Козела, охранител и шофьор на Жоро Шопа, бил хванат мъртво пияни друсан зад волана насред „Цариградско шосе“ непосредствено преди Орлов мост.

Козела е стар познайник на полицията с дълго криминално досие. Бандитът е от Сливен, но от години охранява Жоро Шопа, който пък го пази от проблеми с властта.

Данчо Козела е съден за грабежи, нанасяне на средни и тежки телесни повреди, рекет, изнудване и подправяне на документи.

С наказателно постановление № 19-4332-007617 на отдел ,,Пътна полиция” при СДВР сливенският разбойник е  глобен 2300 лева, лишен от право да шофира две години и остава без книжка, потвърди наш униформен източник.

Отделно от това е осъден и за побой и лъжесвидетелстване, като това са само поредните присъди в досието му.

Според запознати Жоро Шопа бранел своята „горила” и плащал солидни адвокатски хонорари за него и братовчед му Кирил Стоилов, осъден преди дни на 7 години ефективно за трафик но хора от Специализирания съд в София.

Юристи коментираха, че въпреки усилията на маститата столична адвокатка М. Т., братовчедите, подчинени на Жоро Шопа, са загазили сериозно и най-вероятно ще търкат наровете в затвора.

12 -и състав на Специализирания съд-София с председател съдия Лилия Георгиева докарва принудително Кирил в съдебната зала по НДОХ 374/2017 г. Братовчедът му Данчо Козела се притекъл на помощ – сливналията бил известен със способностите си да подкупва и ,,обработва” свидетели, като осигурил четирима, за да лъжесвидетелстват, но без резултат.

Съдът не уважил нищо от защитата на адвокатите по това дело и наложил суровата присъда. Според вещи юристи такава ефективна присъда от 7 години лишаване от свобода по този параграф не е постановявана често.

В мотивите на съда по делото срещу Кирил Стоилов пише, че ,,той е осъждан и за деяния, извършени в инкриминирания период за престъпления по чл. 343 НК, като е участвал и в престъпна група”.

Кирил бил съден и от Врачанския съд, имал и две други, вече излежани присъди за грабежи и разпространение на дрога. Бил особено конфликтен и често налитал на полицаи.

Братовчед му Данчо Козела пък бил известен с разпространение на наркотици и побоища в крайните квартали „Люлин” и ,,Обеля”,а така също и сред дилърите в Перник, откъдето е гаджето му. Жоро Шопа използвал двамата братовчеди като ,,момчета за всичко”, които му вършели черната работа.

Данчо Козела  е задържан през септември  2019 г. за побой в дискотека в Сливен, където пиян пребил две 19-годишни момчета, които го гледали ,,лошо”. Много често е задържан след употреба на големи количества алкохол и наркотици. Има голяма опасност от присъда и по това дело, но Жоро Шопа пуска всичките си връзки и в полицията, и в прокуратурата в Сливен и случаят е потулен.

Друга ,,изцепка” на верния охранител – когато го хващат преди месеци с малко количество лека дрога, Козела предлага 300 лева подкуп на полицаи в Нова Загора, но те отказват и тогава също е образувано досъдебно производство. Данчо е конфликтен, избухлив, нагъл, абониран е за побоища и е любител на моторите.

1 Коментар
  1. […] Само в Alarma.bg! Бодигард на Жоро Шопа отнесе… 25.04.2020 […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.