Появи се нов бос на дрогата в София! Диман Вълчанов от Бургас създава своя мрежа в столицата

0

Нов герой се е запътил от Бургас към столицата да завладее огромния пазар на стимулиращи вещества, твърдят отлично запознати от МВР. Неизвестният досега Диман Вълчанов се прицелил в нишата, освободена преди време, след като полицията подгони и арестува дузина босове и дилъри в София.

Самият той също има интересно минало и няколко регистрации в полицията – за кражби на коли и измами, като и два пъти е спипван, че кара колата си пиян. В Бургас от години се носи и мълва, че е близък с полицаи, на които той предоставя информация, а те го измъкват от заплетени ситуации.
Запознати припомнят, че преди години Диман Вълчанов прави  

опит да превземе територии на Митьо Очите,

при това в силните години на несебърския бос. Резултатът е, че докато паркира пред автомивка, срещу него се стреля от преминаващо беемве – сцена, достойна за улиците на Чикаго по времето на Ал Капоне. При стрелбата Диман е ранен в слабините.
Малко след това е арестуван Тодор Стамов-Малкотърновския, близък до Очите, но набързо го пускат. В един момент делото дори спира, защото не е открит стрелецът. Минават обаче 3-4 години и е арестуват отново местният бандит – Тодор Стамов-Малкотърновския. В крайна сметка той е осъден за стрелбата, а и за „цялостна дейност”. Причините за покушението обаче остават замъглени, понеже замесените в нея се оказват с къса памет, а и как да признаят с какво се занимават, коментират юристи.
След време Диман Вълчанов отново прави опит да се наложи като бос. Този път по-успешно, както обясняват запознати, понеже Димитър Желязков в този период има сериозни сблъсъци с полицията и конкуренцията. Диман успява да подчини негови  дилъри, обясняват източниците ни. Те допълват, че с тези, които не искат да работят с него, той не стига до шумни разправии, а пуска жалби срещу тях в полицията, че го заплашват, ограбват и т.н.
През последните години жената до Диман Вълчанов е Aлeĸcaндpa Mилтeнoвa, бивша приятелка на

скандалния бизнесмен Михаил Mлaджoв.

Той пък имаше бурна връзка с манекенката Дecи Зидapoвa, беше залавян и с кокаин.


Около Диман, както твърдят очевидци, има и други жени. Една от дамите, пожелала анонимност, разказа пред „Уикенд”, че когато започнали връзка, той й обещава, че ще се раздели с жена си. Тя обяснява още: „С Диман се срещнахме в заведение. Бяхме с приятели, пихме, той започна да ме сваля и така се случиха нещата. След това ми се обади, започнахме да излизаме на вечери. Уж много държеше на мен, уж ми казваше, че ще имаме хубаво бъдеще заедно, но в един момент започна да ме убеждава да излизам с някакви възрастни мъже. Срещу пари. Можело да се наложи, освен в Бургас, да пътувам и до София за тези срещи, но пък съм щяла да изкарам доста пари. Според него нямало нищо лошо, това щяло да е за кратко,

само докато спестим пари да напуснем България

и да заживеем заедно в чужбина. Той щял да зареже жена си, това го повтаряше непрекъснато. На мен обаче ми стана толкова гнусно и обидно, че реших да сложа край. Продължи да ме търси, като ми казваше, че няма проблем,  всичко ще е наред. Като му каза, че повече не искам да го виждам, мина към заплахи. Смених си телефона, започнах да се крия, накрая дадох жалба в полицията.”  


Жената твърди, че научила и за други момичета, изпратени от бившия й приятел в Холандия. Не знае как точно са се развили при тях нещата.
„Той много умело манипулира – продължава жената. – Не знам дали само се хвалеше, но пред мен непрекъснато говореше по телефона с някакви генерали, с някакви мутри, чиито имена всеки ги е чувал. Така и не разбрах дали наистина говореше с тях, или  разиграваше сцени, за да ме впечатли. Обясняваше непрекъснато, че е недосегаем, никой нищо не можел да му направи, защото имал свои хора в полицията”.    
В Търговския регистър Вълчанов е отбелязан като съдружник във фирми с най-разнообразен профил.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.