Сигнал до прокурор №1: Ало, Гешев, адвокат измами клиент с 25 000 лева с името на Лозан Панов, ще има ли разследване? (ДОКУМЕНТ)

0

Адв. Зорница Петрова-Найденова прибра сериозната сума, без да свърши нищо, сега отказва да върне парите

Сигнал към главния прокурор Иван Гешев да разследва грандиозна измама, в дъното на която стои адвокат, отправи Narod.bg!

Юристката Зорница Петрова Петрова – Найденова от Кюстендилската колегия измамила Венета Груйчева и мъжа й със сериозната сума от 25 000 лева за адвокатска защита, но в крайна сметка не свършила абсолютно нищо. Въпреки това измамницата отказала да върне парите, които на всичкото отгоре ощетените й клиенти вземи назаем, за да могат й платят.

В компетенцията на прокуратурата е да се самосезира и да направи първа проверка на адвокат Зорница Петрова с личен № 1300010325, за да поне своята отговорност за престъплението.

Оказа се, че за да е по-убедителна в омайването на жертвите си, наглата адвокатка тежко натъртила, че може да спечели всяко дело, защото била близка до скандалния шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов, а отделно съпругът й е прокурор.

Зорница Петрова е убедена, че връзките й в Темида ще я спасят от проблеми

Как е възможно адвокат да измами клиентите си? Чуйте разказа от първо лице на Венета Груйчева:

С адвокат Петрова се запознах на 03.01.2019 г., след като съпругът ми, чрез наши приятели, се беше свързал с нея, за да поеме евентуално нашата защита в съда. Тя му казала: „Как не сте се обадили по-рано, но нищо, имам много влиятелни хора, Лозан Панов е сред тях, ще оправи нещата”.

След като се видях с нея и й разказах в резюме какъв е казусът, разписах адвокатско й пълномощно да ни представлява в съда и се разбрахме отново да мине да се видим.

След няколко седмици тя имала работа до Несебър и на връщане към София мина да поговорим, за да разкажа по-подробно за моето дело – как печеля в Софийския районен съд (СРС) със седемнадесет страници мотиви, в които е казано защо съм невиновна, но на втора инстанция – Софийския градски съд (СГС), след като прокуратурата не поддържа обвинението, съдийският състав влиза с предварително написана присъда и т.н., описах й цялата история.

Тя дойде раздърпана, като след бурна нощ, недоспала, но поговорихме повече от час – това ни беше единственият разговор по важния казус, за който я бяхме наели – да пусне молба за възобновяване на делото и после да опита да го спечели!

След тази среща адв. Петрова започна да облъчва мъжа ми и да го стряска – как и двете ни дела били важни, как тя искала да ги води, за да не обърка нещата някой неопитен колега адвокат и т.н.

Аз, след спорове с мъжа ми, се съгласих адвокатката дойде на едно досъдебно в Национална следствена служба, където се представи за мой защитник. За учудване обаче след два месеца не се яви на делото, съдията й наложи глоба, аз упълномощих в съдебна зала моя адвокат, с когото работя от години, и повече нито се чух, нито се видях с нея до тази година, когато й звъннах от моя мобилен телефон.

Тя не очакваше и не ме позна, докато не се представих. Думите й бяха: „Аз не съм се отказала, ще се борим”…

Попитах я дали изобщо помни за какво става въпрос и подчертах, че нямаме нужда от нея, искам да върне парите, тъй като не е свършила абсолютно нищо от това, за което сме я наели – нито е написала молба, нито я е входирала, нито е влязла в съдебна зала, абсолютно нищо.

Тя обаче се опъна, че не й харесвал тона, с който й говоря, а аз отвърнах, че въобще не искам да говоря с нея, просто искам да ми върне 25 000 лева, които дори взехме назаем.

Тогава ми светна, че съм жертва на измама, затова се свързах с Цветан Христов, човекът, гарантирал за нея, и му казах, че не знам до колко ме познава, но няма да оставя нещата така. И че ако бях гарантирала за някого, който не беше свършил никаква работа, за която му е платено, щях да извадя пари от моя джоб и да ги върна, за да не си развалям отношенията с приятелите!

След това се проточи една кореспонденция по WhatsApp, уговорки, отлагания във времето, но парите не ми върна. Готова съм да приложа всички необходими документи, за да докажа, че адв. Зорница Петрова-Найденова ме измами. Новият главен прокурор зае поста с дръзки обещания за борба с престъпността и корупцията, нека докаже, че това не са били само голи приказки”, завърши тъжната история Венета Груйчева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.