РОКАДИ ПО СПЕШНОСТ: Уволниха митничар №1 на София Марио Методиев

1

Шефът на Териториална дирекция „Югозападна“ си замина след спецакцията срещу корупцията на КГПП „Калотина”

Спешни рокади по върховете на Агенция „Митници” – шефът на Териториална дирекция „Югозападна“, към която е и летище София – Марио Методиев, е уволнен.

Причината за уволнението на митничар №1 на София е спецакцията срещу корупцията, проведена в началото на февруари.

Тогава близо 30 души – цялата смяна митнически служители, както и служители на Гранична полиция, бяха задържани при мащабната операция на МВР и прокуратурата, съобщи главният прокурор Иван Гешев след акцията.

Задържан бе и началникът на митническия пункт. Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с корупционни действия. Има и задържани, които в момента на атаката не са били на смяна.

„Става въпрос за изключително мащабна организация“, уточни главният прокурор, но не даде повече подробности. „Работим във всякакви направления, независимо дали става въпрос за министри или олигарси“, допълни Гешев. От МВР също не уточниха какви са престъпленията.

Източникът ни обясни, че иде реч за стройна схема с приемането на подкупи, една част от които които в последствие заминавали по върховете на властта.

Проверката ни показа, че Марио Методиев е начело на митницата от март 2019-а.

От арестуваните през февруари няма да бъдат уволнени онези служители, които не са били прикачени към организираната престъпна група, каквато е квалификацията на прокуратурата.

Митничарите, които са под гаранция извън групата, ще бъдат уволнени до един другата седмица, уточни запознатият с драмата.

Марио Методиев идва в Териториална дирекция „Югозападна“ от аерогарата. Навремето също беше уволнен, след това съдът го върна на работа. Тогава проблемите му дойдоха от служителка, която до момента му бе заместничка, подчерта информаторът. Според него, ако въпросната дама седне на стола на митничар №1 в София, ще смени всички по веригата.

1 Коментар
  1. Фалшива новина казва

    Eeeee, стига бе, нищо по-скалъпено не съм чел скоро. Няма нищо общо с фактите и събитията. Явно на драскачите пак им е останало празно пространство и си запълват мястото с непроверена и скалъпена информация. Цитираният по-горе в материала-Марио Методиев никога не е бил уволняван, а още по-малко някакъв съд го е връщал-това всеки, който търси реална информация може да провери. Не прави чест на автора на материала, така просто да метне някаква измислица, за да има уж злободневна новина!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.