Войната на Илан Цоря с Вълка от София ескалира

0

Екстрадираният в Австрия евреин Гал Барак е подложен на нова серия компромати, организирани от бившия му партньор, шеф и сънародник Илан Цоря, пише в новия си брой „Галерия”.

Цоря,  който е мозъкът на измамната схема с бинарни  опции, прави всичко възможно да се измъкне от обвиненията на прокуратурата в Австрия, където се води разследването за ощетени с над 100 милиона европейски граждани.

Организацията беше разбита преди повече от една година.

 Клиентите са заблуждавани да инвестират парите си в бинарни опции с обаждания от кол центрове в София. Гал Барак беше изпратен в Австрия през декември миналата година, а Цоря остана на свобода, въпреки че разследването е и срещу него.

След като Гал Барак , известен като Вълка от София беше екстрадиран в Австрия, кол центровете за бинарни опции продължават да действат с пълна сила.

Преди две седмици по искане на Германия два от тях бяха разбити. Арестуван е Доминик Арау който е германци, трима българи, които са служители в колцентровете. Задържани, но освободени са и двама евреи, един от които в миналото е управлявал колцентър заедно с Гал Барак.

Хората от бранша са убедени,  че Илан Цоря има пръст в тази операция, която се ръководи от Германия, за да хвърли цялата вина върху Гал Барак и хората му, които са останали у нас.

 Освен това Цоря е създал и специална платформа в интернет, която публикува схемите на Барак и търси жертви на измама с бинарни опции.  Германецът Доминик Раух остава в ареста докато се реши дали да бъде екстрадиран в Германия. Той е отказал да пътува доброволно, а  процедурата ще мине през съда. В ареста в Германия е още един от лидерите на схемата с бинарни опции – Уве Ленхоф, който в миналото е бил близък с Илан, но път ще им се разделят след разкриването на схемата и измъкването на боса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.