Защо „изнасилена” от Божков се отказа от показанията си?

0

Защо „изнасилена” от Божков се отказа от показанията си

Една от жените, които е дала показания срещу Васил Божков за изнасилване, е отказала да застане с името си като свидетели и частен обвинител в евентуален бъдещ процес срещу него, пише „Галерия”, позовавайки се на източници запознати с разследването.

Бизнесменът излетя към Обединените арабски емирства в края на януари и повече не се върна. Тогава имаше обвинение само за корумпиране на чиновници от комисията по хазарта, данъчни престъпления и пране на пари. Малко по-късно стана ясно, че го разследват за изнасилвания и убийства. Когато държавата срути империята му и се видя, че не е недосегаем, няколко жени са се обадили да дадат показания, че са изнасилени от него.

 Описаните случки са отдавна и няма други свидетели, които да потвърдят че имало насилие.

 Една от представените за жертви все още е популярна в хайлайфа. Разказите на всички жени обаче били информативни.

А отказът на една от тях да излезе публично с името си по делото, бил заради това, че има вече нов живот и не искала да се прочува с историите си около Божков.

В началото се разчитало на показанията на съпругата на Божков Елена Динева. Тя трябвало да разкаже всичко, което знае за него, но се оказало се, че тя няма никакво намерение да бъде свидетел срещу него. Нещо повече – твърдяла, че не знае за каквито и да е било престъпления.

 Имали отворен брак и дори не живеели заедно. В свидетелските показания срещу Божков за изнасилванията има данни, че тя му е осигурявал момичета за удоволствие. Доказателства обаче няма

 Съпругата на Божков Елена все още е в ареста, за разлика от бивши шефове в хазартната комисия, които са на свобода, въпреки че отношенията им с Божков са в основата на разследването.

 Освен Елена Динева зад решетките все още е и  бившия председател на комисията Огнемир Митев, за когото има свидетелски показания че взема по 10 000 лв. на ден, за да прикрива лотариите.

 Божков остава в изгнание и няма намерение да се връща, категорични са от обкръжението му. Близките му тук се опитват да спасят каквото е останало от хазартната империя чрез обжалване в съда. Синът на Антон е на свобода срещу рекордната гаранция от 1 милион лева.   Разследването продължава и до няколко месеца ще има още обвиняеми.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.