Брендо се измъкна и от конфискация на имоти! Вече дори не го издирват

0

След като избяга от МВР, прокуратурата и съда, кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо се измъкна и от  КПКОНПИ,  показва проверка на Галерия.

Всички запори на свързани с него и семейството му фирми със свалени. С тях е трябвало да се обезпечи искът на антикорупционната комисия,  която води дело за 23 милиона срещу Брендо, съпругата му, балдъзата и други членове на семейството. Това са парите, които Брендо изпрал според осъдителната му присъда в България.

 Всъщност искът срещу него е трети поред

 Първият опит да му се отнеме  имущество е през 2010 година, когато делото е секретно. Запорирани са само къщи, имоти и банкови сметки.

През 2018 и 2019 година има ново дело с нов номер. По него съдът е свалил абсолютно всички запори на Банев и фамилията му.

 Причината е, че КПКОНПИ  под ръководството на бившия си шеф Пламен Георгиев не е спазил формални срокове

 Докато борбата на държавата да вземе част от милионите на кокаиновия крал тече, всички апетитни имоти са прехвърлени на офшорки и на подставени лица, което ги прави недосегаеми. И досега жена му, сестра й Десислава и тъст му Сашо Бицианито  печелят от хотели, заведения и строителство. В същото време главата на фамилията се издирва от три държави заради влезли в сила присъди  – Италия, Румъния и  България.

Повече от две години няма и следа от Брендо. Според запознати никой не го търси вече, разчита се да бъде хванат  при случайно пътуване в чужбина, но това е малко вероятно.  По делото срещу Брендо бяха оправдани съпругата му Моника и балдъзата му Десислава. Тя е последната от фамилията, която още е подсъдима, но по друго дело, което се отлага постоянно, а сега и заради коронавируса. Обвинена е в пране на пари. В  банков трезор през 2007 година са открити три милиона евро. Това е единствената блокирана сума на Десислава, която е най-пострадала от цялата фамилия. Пррез 2005 година убиха мъжа й Константин Дишлиев. Ако беше жив и той щеше да получи присъда като важна част от организацията на Брендо за пране на пари, става ясно от решение на съд. Убийството му не е разкрито, както и на майка му Йорданка, застреляна в дома си през 2007 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.