Почти след 10 години! Спипаха наркомана удушил 78-годишна жена за 66 лева

0

Наркоман е предаден на съд за жестоко убийство на 79-годишна пловдивчанка, съобщиха от окръжната прокуратура.

Според обвинението на 3 октомври 2014 г. 36-годишният Михаил Чинов е удушил Виолета Георгиева и я ограбил. Задигнал златна обица и един долар на обща стойност 66, 55 лева. Жертвата е била на 79 г.

Чинов е живеел в Пловдив, като през 2000 г. заминал за Испания. Върнал се у нас през 2011 г. В чужбина започнал да употребява наркотици, предимно хероин. Когато пристигнал под тепетата, останал около три месеца в родния си дом, а след това заживял на квартира. Продължил да употребява дрога, почти не работел и се издържал с пари от роднини.

На фаталната дата обвиняемият бил в силен наркотичен глад. Той отишъл в апартамента, където живеели неговите близки, като им поискал пари, но те отказали да му дадат. Тогава започнал да звъни по жилищата на съседите, за да иска от тях пари, но те също му отказали. Така стигнал до апартамента на Виолета Георгиева. Тя го поканила в хола. Чинов влязъл и поискал 20 лева. Пенсионерката му отказала, като се изказала негативно за него. Ядосан от думите й, наркоманът започнал да стиска жената с двете си ръце в областта на шията, в резултат на което тя се задушила, а смъртта й настъпила по особено мъчителен за нея начин.

След като се уверил, че пострадалата е мъртва, обвиняемият решил да провери дали в апартамента има нещо ценно, което да отнеме и продаде, а след това да си купи наркотици. Забелязал златна обица на дясното ухо на жената и я издърпал. На дивана видял книга със стърчащ един хартиен долар, с който пострадалата си отбелязвала докъде е стигнала с четенето. Взел и него. Преровил гардероба в спалнята, но от него не взел нищо. След като напуснал апартамента, Чинов обменил долара за български пари и в заложна къща продал златната обица за 18 лева. Веднага след това си закупил хероин за 8 лева от дилъри в  Пловдив. На следващия ден близки на убитата започнали да я търсят по телефона, но когато тя не отговорила, отишли в дома й и я намерили мъртва.

Първоначално извършителят не бил разкрит, но през 2019 г. досъдебното производство било възобновено и при провеждане на оперативни мероприятия Чинов е установен като извършител на престъплението. Той е признал за убийството и описал действията си. В момента обвиняемият се намира в цатвора.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.