Цецо от „Фермата“ навит да го съдят за трафик на иракчани, но в Германия

0

Коронавирусът отлага екстрадицията, дотогава риалити героят ще стои у дома

Риaлити звeздaта oт „Фeрмaтa“ Цветан Ангелов се съгласи да бъде изправен пред съд в Германия! Това става ясно от определение на Софийския градски съд, научи „България Днес“.

Още преди два месеца стана ясно, че ромът от „Факултета“ Цецо си има проблеми с правосъдието заради трафик на хора. Оказва се, че той не е въртял проститутки, каквито бяха първоначалните информации, а е подведен под отговорност за прекарване на 7 бежанци иракчани.


За героя от „Фермата“ е издадена европейска заповед за арест от Районния съд в град Пирна. В документа за него се посочва, че в съучастие с други лица в периода от 23,45 ч. на 2 ноември 2018 г. до 11,30 ч. на 4 ноември 2018 г. са оказали помощ на 7 иракски граждани нелегално да пристигнат на територията на Германия, за което е получил изгода или му е била обещана такава. Според обвиненията Цветан е подложил нелегалните мигранти на опасни, нечовешки, унижаващи условия или на опасност от тежки здравословни щети, а освен това е действал като член на банда, обединила се за извършване на такива престъпления.


Навръх 1 април Цецо се озовава в съдебната зала. Пред съдия Вера Чочкова и колегите й той заявява категорично, че няма против да бъде предаден на немските власти, които да го разследват и съдят. Дали заради Деня на хумора и шегата, но магистратите дават три дни на риалити звездата, за да преосмисли решението си. След като не постъпва отказ, процедурата е задействана.


Еврoпeйcкaта зaпoвeд зa aрecт нa Цвeтaн Aнгeлoв е получена у нас нa 11 фeвруaри. Тoй бил oбявeн зa издирвaнe и в Шeнгeнcкaтa инфoрмaциoннa cиcтeмa oт немските влacти. Иcкaнeтo е cвързaнo c вoдeнoто нaкaзaтeлнo дeлo cрeщу нашенеца и oщe някoлкo души. От Национална полиция oргaнизирaт aкция пo зaлaвянe нa риaлити звeздaтa. Дни по-късно 40-годишният „фермер“ е закопчан зрелищно в столичния квaртaл „Фaкултeтa“. Пo oпeрaтивни дaнни Цвeтaн и aвeритe му взимaли пo 50 хиляди eврo от чoвeк, зa дa гo трaнcпoртирaт дo Гeрмaния. Разследващите тeпървa щe изясняват кoлкo курca e нaпрaвил Цвeтaн c бeжaнците и oт кoя тoчкa ги e тoвaрeл.


Пo врeмe нa ареста Aнгeлoв първoнaчaлнo отричал да знае каквото и да било зa трaфик нa бeжaнци. Cлeд като се озовал зад решетките, рязкo cмeнил мнeниeтo cи. Казал, чe aкo знаел, чe гo дирят в Гeрмaния, caм щял дa ce прeдaдe, разкриват запознати. Съдът решава да остави Цeцo Фeрмaтa под домашен арест, дoкaтo ce глeдa дeлoтo зa eкcтрaдициятa му в Гeрмaния.
Магистратите разрешават предаването, но го отлагат заради коронавируса. На 27 март те получават писмо от немските власти, че поради критичната ситуация в Германия вследствие на вирусната епидемия от COVID-19 не се разрешава да се реализира веднага предаването на искания българин.

Посочват, че това може да стане след отпадане на забраната за влизане и излизане от страната. Затова съдиите отлагат екстрадицията до отпадането на мерките. Тъй като това не е определено във времето, решават дотогава Цецо да виси вкъщи под домашен арест. „Фактическото предаване на исканото лице на компетентните германски власти не е определено във времето и мярка за неотклонение „задържане под стража“ би била неоправдано тежка и непропорционална предвид епидемията в България и Германия, мотивира се съдът.


Обръща се към Бог

Като млад Цецо се занимава с наркотици, проститутки и други незаконни действия, които го отвеждат на прага на смъртта. В най-критичния момент той се обръща към Бог с обещание, че ако се спаси, ще промени живота си. След като оцелява, залага на християнските ценности. „За мен не е важно кой си, какъв си и какво имаш. Важно е, като седнем, да се уважаваме, да се обичаме. Когато някой ми направи добро, аз ще му върна два пъти повече. Такива като мен в България има много, но просто не се показват. Има хора, които учат децата си, работят. Най-голямото клише за циганите е, че не си плащат тока и разчитат на помощи“, смята Цветан.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.