Майката на Банев реве: Пуснете го от затвора, сапунът не му стига!

0

Майката на Банев реве: Пуснете го от затвора, сапунът не му стига!

Огромна е опасността в арестите да пламне епидемия от коронавирус, предупреждава Мария Банева, майката на подсъдимия олигарх Николай Банев.

 Преди дни пенсионерката разпространи в интернет отворено писмо от името на сина си, в което той съобщава за шокиращата хигиена в местата за настаняване на арестанти.

В него Банев пише, че не се правили никакви прегледи на новопристигналите затворници, на лафката не се спазва  социалната дистанция, 800 души се бутали един в друг.

Опандизеният бизнесмен се жалва още, че месечно на един задържан се раздават по два сапуна,

с които трябвало да си миеш ръцете, съдовете и да се переш, описва ситуацията Николай Банев.

 Майка му Мария пък припомня, че в няколко държави по света, като САЩ и Иран , са предприети мерки за защита на затворниците от евентуалното разболяване. Лицата, които нямали внесен обвинителен акт повече от четири месеца или имали такъв, но нямали присъда, се освобождавали временно с по-лека марка в зависимост от степента на обвинението, описва Мария Банева, апелирайки синът й също да бъде пуснат от затвора.Евгения и Николай Баневи първоначално бяха задържани в Ница, а след пристигането им в София ги прибраха в ареста на „Г. М. Димитров”.

 Преди началото на процеса срещу тях, Банев е преместен в софийския затвор. Досега той е сменил поне три килии и неведнъж се оплаква публично от условията на живот в открити писма, които публикуваше във Фейсбук чрез нелегално внесен в килията му телефон. Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария са обвинени в пране на пари. Докато е зад решетките съпругата му бе освободена  под мярка „подписка”, а свекърва й Мария срещу парична гаранция пише „Галерия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.