БРУТАЛНА АГРЕСИЯ: Три ченгета счупиха ръцете на младеж при арест в Благоевград, не носел маска, ще има ли уволнени?

0

Брутално полицейско насилие този следобед в Благоевград! Трима униформени са счупили ръцете на младеж по време на арест заради „престъплението”, че не носел маска?! Кървавата история разказа Елена Валева в групата „Забелязано в Благоевград.

Според поста й момчето носело храна за болно момиче, затова по време на полицейското насилие имал цяла торба продукти, които се разпилели по тротоара. Сега въпросът е дали шефовете на МВР ще обърнат внимание на мутрите с униформени и ще има ли уволнени, или вече всичко е позволено под маската на извънредното положение?!

Ето и цялата история без никаква редакторска намеса:

Днес следобяд станах свидетел на изключително брутална сцена на Шар планина! Синът ми не беше излизал цял месец, казвам, хайде с мен за яйца до кварталното магазинче.

С маски, оставих го отвън и влязох за 3 минути буквално. Излизайки, виждам суматоха, две полицейски коли, повален човек на земята на отсрещния тротоар, и трима полицаи над него, и сина ми вцепенен, мамо, той сигурно изгуби съзнание.

Поставяха белезници на млад мъж, до него се търкаляше торбичка с кутии с храна, изсипани. Имаше и други хора, и това, което разбрах впоследствие е, че не носел маска, полицаите казали да си сложи, да се прибира, а той им отговорил.

На въпроса защо го арестуват, отговора беше:не е ваша работа, но за неподчинение това следва. Една дама се опита да го защити, каза, че не е добре момчето, че ще донесе маска за него, че носи храна всеки ден на някакво болно момиче. Но, те го качиха в джипа и потеглиха.

Дамата каза, че като са го повалили, ръцете му счупили. Не знам доколко ги е провокирал, сина ми не можа да каже какво точно е станало, освен, че бият някой, но така ли е редно да агресират?!

Човека беше на открито, чак толкова загрижени за здравето ни?! Ако наистина носи храна на болно момиче, много жалко… За да не е тенденциозно поста, пак уточнявам, не бях свидетел от началото, но…. Трима срещу един, явно си е било голямо неподчинение.

Снимката е илюстративна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.