Янко Ваташки загуби делото за половин милион, което заведе срещу затвора

0

Пандизчията поискал крупната сума, защото според него го държали повече зад решетките. Според исковата молба трябвало да го пуснат на 1  юли 2013 година, а го пуснали чак на 20-ти септември същата година. Трите месеца повече Ваташки оценил над 500 хиляди лв.

 С решение в края на февруари Административния съд обаче отхвърлил молбата му. Ваташки още не е обжалвал и вероятно няма и да го направи, защото е изгубил надежда, че ще забогатее. Той води делото от затвора, където лежи за пореден път.

 Янко Лудия беше осъден на 7 години затвор за отвличане, побой и  рекет на йорданеца Мохамед Атти през лятото на 2002 година заедно със съучастника си Иво Методиев.

 Двамата го държали във фургон, измъчвали го и поискали 20 хиляди долара откуп Историята тогава приключи подобно на случая с жертвите на „Наглите” – сумата е платена, а йорданецът оставен в покрайнините на София. Ваташки влиза зад решетките през април 2009 година, но през това време влизат в сила и други негови присъди.

 Той лежи по-малко от шест години, защото работи в затвора и излиза през септември 2013 година. Две години по-късно обаче отново е арестуван – пак за изнудване на свой приятел. След това го осъдиха за второ такова престъпление и сега отново търка наровете.

 През цялото време Ваташки твърди, че е болен от тежка форма на диабет, ослепява и трябва да се лекува, а  условията в пандиза не позволяват това. Водил е няколко дела срещу администрацията на затвора, но винаги е губил, показва справка на „Галерия”. Рекордът му е иск за 2.9 милиона лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.