Банковият касиер, който отмъкна 21 милиона, сложил край на живота си?

0

Осъденият на 15 години затвор бивш главен касиер на „Алфа банк” Петко Митевски се е самоубил на тайно място още през 2017 година. Това са споделили  негови близки преди няколко месеца.

 Делото на Митевски мина на последна инстанция и всеки момент се чака присъдата му да бъде окончателно потвърдена. Тя за кражбата на 21 милиона лева от касата на банката. Според доказателствата по делото ги е отмъкнал на три пъти между 2008 и 2010 година и ги изнася в чанти. Мистерията около случая продължава цели 10 години след разкриване на престъплението. Митевски го няма от юли 2017 година.

Петко беше отчаян, в тежка депресия. Нямаше приятели. Жена му го остави, бях в лоши отношения.

Нямаше и пари, въпреки че всички останаха с впечатление, че мултимилионер. Животът му рухна“, твърди негов близък пред репортер на „Галерия”, който не вярват че Митевски е избягал на топъл остров с пачките. Според него отдавна осъденият касиер не е между живите. Петко Митевски избяга малко преди втората инстанция да го осъди на 15 години за крупната кражба. Тогава той изчезна заедно с пачките. От края на миналата година не се е появявал и мистериозният бизнесмен Петър Цабалас- грък с български паспорт.

 Петко Митевски пише в обясненията си, че е дал парите на Цабалас, който обещал да му ги върне с голяма печалба. По-късно гъркът отрече тези твърдения.

През 2008 година, когато започват да изчезват парите,  Петко Митевски е бил в Гърция по необичайно време от 28 до 30 март. Там се среща с Петър Цабалас на Санторини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.