Бандата на малкия Йоско ликвидирала двама свои! 3 години без следа от биячите убили надзирател от Софийския затвор (СНИМКИ)

2

Двама издирвани гангстери са ликвидирани от бандата на сина на Йоско Костинбродския. Това е една от версиите за мистериозното изчезване на Симеон Христов и Георги Стефанов, които са в неизвестност повече от три години. Близките им нямат контакт с тях и редовно се интересуват дали има данни къде се намират, но такива няма нито от полицията, нито от  приятелите им от ъндърграунда, пипе „Галерия“.

 Симеон Христов и Георги Стефанов съучастници в зверски побой над главния надзирател в Софийския затвор Янко Янев. Според разследващите той е нападнат по поръчка на затворника Стефан Гевгелийски, който в миналото е работил за наркобоса Стефан Бонев- Сако. Към края на 2016 година Гевгелийски е зад решетките по дело за рекет над проститутки и редовно е  в конфликт с надзирателите. Открито ги заплашвал, че ще им се случи нещо. На 26-ти декември 2016 година Янко Янев се прибирал от работа. Видял се с баща си и малко по-късно решил да слезе до колата на паркинга. Там го дебнели биячите. Били с маски. Нападнали го, докато отваря вратата на автомобила. Удряли го с юмруци и метални пръти и той паднал на земята. Изпаднал в безсъзнание, но мутрите продължили да го бият. Накрая спрял да мърда и те избягали.

 Надзирателят е откаран в Пирогов, но четири дни по-късно починал. Пет месеца по-късно синът на издирвания Йоско Костинбродския е арестуван за пореден път като член на престъпната група за поръчкови побой. Разследването доказа, че той, Симеон Христов и Георги Руменов са действали по поръчка на Стефан Гевгелийски, а посредник е съпругата му Зорница, която го посещавала често зад решетките.

 Иван Йосифов е арестуван, но не и другите двама. Според информация на тези техни близки Георги и Симеон напуснали страната, когато научили, че Янко Янев е починал. Други обаче твърдят, че след зверския побой в бандата настанал раздор. Едната причина била пари,а другата, че поръчката не е изпълнена както трябва.

 Тогава Георги и Румен са убити и заровени в пуста местност до София. Досега нито една от версиите не е потвърдена,  защото двамата липсват и все още се издирват от Интерпол. Според близките им те нямат финансова възможност да живеят чужбина, докато ги търсят, и са се примирили, че са ликвидирани.

 След като е разкрит фаталният побой над Янко Янев, групата е обвинена и за друго подобно престъпление. По същия начин, докато разхожда кучето си на 5 април 2016 година, 8 месеца преди побой над Янев, възрастен доктор разхожда кучето си до блок в  кв. „Белите брези”. Тогава е нападнат и смазан от бой. Изпада в безсъзнание на оцелява,  макар и без око и с тежки травми по цялото тяло. Оказва се, че професорът е правил експертиза на Стефан Гевгелийски, която не се понравил на затворника. Симеон Христов и Георги Русев са участвали и в този побой, твърдят свидетели по делото, което още не е приключило.

Синът на Костинбродския е командвал зловещите мутри, които после изчезнаха.

За него няма доказателства, че лично  участва в побоищата, и скоро след ареста е освободен. Само след година го закопчаха отново заедно с най-верните му хора за продажба на наркотици и подготовка на убийствата на двама прокурори и двама полицаи. Той е още е в ареста и срещу него има три дела, всички за  организирана престъпност. Първото е за участието му в наркобандата на баща му, разбита през 2010 година, второто е за това със Стефан Гевгелийски за побоите и третото за подготовка на убийствата на разследващите и отново за наркотици

2 Коментара
  1. […] Surgieron informes en Bulgaria en 2020 de que Stefanov, sospechoso de estar involucrado en la muerte a golpes de un jefe de guardia de la prisión en 2016, parecía tener “desaparecido”. […]

  2. […] Reports surfaced in Bulgaria in 2020 that Stefanov, who was suspected of being involved in beating a chief prison warder to death in 2016, seemed to have “disappeared”. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.