Изписаха Слави Ангелов от болницата! Още няма арестуван за жестокия побой над журналиста

0

Разследващият журналист Слави Ангелов, който на 17 март бе нападнат и пребит от трима маскирани наемници с железни тръби на централния столичен бул. „Дондуков”, вече се възстановява от мерзкото нападение в дома си, пише Уикенд.

Главният редактор на в. „168 часа” е бил изписан преди седмица от ИСУЛ, където бе настанен с множество наранявания след инквизицията. Единият крак на Ангелов бе счупен от извергите, които за щастие не са успели да потрошат и другия му крайник. Журналистът е и с множество травми по цялото тяло и лицето.


Преди дни в интервю, дадено пред Нова телевизия, Слави Ангелов коментира, че все още не знае със сигурност кой стои зад поръчковата наказателна акция над него. Той обаче изрази увереност, че цялата история ще бъде разплетена рано или късно. „Все още нямам отговор на въпроса кой е поръчителя и откъде дойде това, но съм сигурен, че един това ще се изясни при всички случаи. Независимо дали МВР и прокуратурата ще стигнат до тях, аз знам, че един ден ще зная тези отговори…”, коментира Слави Ангелов.


Той разказа, че е можел да пострада много по-тежко, ако не е бил негов съсед, който в същия момент се е прибирал към дома си. Мъжът с едро телосложение се развикал срещу биячите. Младо семейство, пътуващо в автомобил, също оказало помощ на разследващия журналист. „Следващия ми спомен е как жената е седнала на земята и е взела в ръце главата ми. Това са моите ангели, които са се появили тази нощ, точно там. Ако не бяха тези доблестни хора, сега можеше да не водим този разговор…”, благодари на хората, оказали му първа помощ Слави Ангелов. Той си спомни, че единия от нападателите му е бил с маска на черепи и с яке в светъл цвят. Според думите му, агресорите са били трима и са изпълнявали поръчка, тъй като единия от тях го е снимал, докато останалите са го инквизирали.


Три седмици след поръчковото нападение над главния редактор на „168 часа” извършителите все още не са заловени от полицията.

Основната версия е, че биячите са футболни хулигани, приели срещу заплащане мократа поръчка. От полицията признават, че нямат заподозрян, а десетките камери в района явно не са спомогнали за разкриването на престъплението. Отпаднала е и версията, че побоя на Ангелов е поръчан от бизнесмена-простак, разорал дюна в Созопол, за да си чучне на по-хубаво място караваната. Той е бил разпитан още на следващия ден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.