Дясната ръка на Брендо – Жоро Шопа, топи Стайкови и Баневи

0

 Дясната ръка на Евелин Банев-Брендо – Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, се измъква от лапите на КПКОНПИ, за разлика от подсъдимите членове на фамилия Арабаджиеви – Ветко, Маринела и синът им Вълчо.

Миналата седмица антикорупционната комисия обяви доклада си за 2019 година, в който основни герои са три богаташки фамилии, клиенти на Темида – Арабаджиеви, Баневи и Стайкови. Случайно или не, Жоро Шопа  Е свързани с трите. През март 2019 година в къщата му до Барселона бяха арестувани издирване тогава Арабаджиеви. Синът на Жоро Шопа – Лоренцо беше съдружник  с Вълчо Арабаджиев. Семерджиев бе кум на сватбата на Стайко Стайков, син алкохолния бос Миню Стайков и дъщерята на Арабаджиева –  Александра през 2012 година. Човекът на Брендо е братовчед и на Евгения Банева – съпругата на олигарха Николай Банев. Шопа е Тополовград, а Банево от Хасково.

 Георги Семерджиев беше издирван заради обвинения в укривателство на Ветко и Маринела, въпреки съмненията, че той ги е издал на полицията. Цяла година екстрадацията му не се случи. Изненадващо през февруари той сам се яви в специализираната прокуратура с адвоката си, за да му връчат обвинение, като член на организирана престъпна група на хотелиерите. Оттогава Жоро Шопа е на свобода с парична гаранция, а не в ареста, както Арабаджиеви. За разлика от тях няма и запори на банкови сметки, фирми и лимузини. Извънредното положение заради коронавируса, вероятно ще забави и замаже още ролята му в ареста, обвинението и делото срещу бизнесмените, твърди източник на „Галерия”, запознат с целия казус.

 Нищо от активите на Жоро Шопа и на близките му не е запорирано и към него няма претенции.  Засега. Официално Жоро Шопа има хотел, ресторант и игрални зали за хазарт.

 Съдружието на сина му Лоренцо с Вълчо Арабаджиев вече е в миналото, както и приятелството му с Стайко Стайков сина на Миню Стайков. Въпреки развода на младите, Жоро Шопа продължи да поддържа близки контакти с двете фамилии особено със Стайко Стайков. Двамата обаче се скарали по тривиална причина – пари. Събрали се да играят комар и старият тарикат Семерджиев редовно обирал парите на младия Стайков, носи мълвата в ъндърграунда.В един момент сумата стигнала близо милион.

 Тогава Стайков избухнал и с кума си разменили остри реплики и обвинения Това обаче случило преди 2018-а година, която се оказа преломна за Арабаджиеви, Стайкови и Баневи с акциите на прокуратурата срещу тях. Очаква сега Шопа да пропее за всички за да се измъкне сух.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.