Отец Иван от Нови хан пак обвинен в разврат, палувал с жени, подслонени в приюта му (Скандали разкрития)

0

Божият наместник отец Иван, съдържател на приюта за нуждаещи се в Нови хан, бе забъркан в поредния срамен скандал. Отецът, който отдавна си е спечелил славата на покровител на всички бедни и социално слаби хора у нас, очевидно не може да контролира живеещите в приюта му. Оказва се, че голяма  част от взетите под крилото му питомци се заплитат в различни криминални ситуации, пише „Уикенд“.

Само преди дни, на 28 март, в предаването „Съдебен спор” по Нова тв, стана ясно, че нещата в приюта в Нови хан не вървят по мед и масло. Беловласият мъж бе набеден, че покровителства мъжкарана на име Мирка. На девойката били възложени специални функции – до контролира всички непокорни обитателки, които имат навика да прескачат през дувара на сградата, за да извършват забранени от закона дейности. Целта на разпитите, които ставали винаги под ключ в определена стая, била да се събира информация – кое момиче къде ходи, с кого се среща, в колко часа се прибира, как са децата й, ако има такива, кога ходи при роднини и кога пътува в София по работа.
Въпросната Мирка имала чутовни правомощия, които дразнели останалите. Тя се ползвала със

специални протекции от божия наместник,

който си затварял очите за случващия се разврат под покрива на дома му. Заради мъжкараната имало самотни майки, които предпочели да напуснат Нови хан, за да търсят спокойствие по квартири и къщите на приятели. Младата жена с първични обноски ползвала цял арсенал от обиди и ругатни.
Ако се вярва на слуховете, Мирка не се свеняла да пуска в употреба и „шамарената фабрика”. Всички обитатели на приюта обаче били убедени, че тя е изключително близка на сърцето на свещеника, защото двамата се хранели самостоятелно от другите и си говорели с часове. Към нея отец Иван имал специално отношение,
Многодетният баща Емил Цеков също мята обвинения към отец Иван. Мъжът обвинява и бившата си жена Елица в разврат и не само. Тя карала седемте им деца да просят в София крастави. Емил разказва как някога заедно живели при отец Иван. Децата им се получавали, защото правили много секс. Почти всички деца признал с изключение на две, но бил сигурен, че и те са негови.
Разделили се и Цеков напуснал приюта. Писнало му било от зоркия поглед на Мирка. Любимата му останала да живее там, но с нов мъж, когото обичала истински. Децата пък

били принудени да просят по улиците

на София почти всеки ден, когато времето позволявало и тя имала възможност да ги изкара. Имали краста, но болестта не пречела на семейния бизнес с просията.
За всичко това отец Иван знаел, но си траел. Той си затварял очите и за куп други извращения. Твърдял, че държи нещата под контрол, но се случвало за нощувка в Нови хан да се отбиват непознати хора, които на сутринта се изнизвали по терлици. Имало и немалко крими типове, укриващи се от закона след извършено престъпление, както и такива без лична карта.
Отецът гласувал пълно доверие на всички, похлопали на вратата му. Топлата чорба и къшеят хляб били гарантирани, а извършването на трудова дейност не била задължителна. Често самият той цепел дърва за печките, защото бедстващите си почивали пред телевизорите в стаите. Когато го молели, им давал пари, без да се интересува къде ще ги похарчат при условие, че имат храна и покрив над главата си.
Припомняме, че за втори път през последните 7 години недоволен обитател петни отец Иван. През 2013 г., пак в предаването „Съдебен спор”, той бе обвинен от  Илия Първанов, че

прелюбодейства с жените от приюта.

Тогава ищецът се оплака, че бил изгонен от духовника заради кражба. Разказа за „наказателния отряд” на мъжа в расо и за закачките му с част от жените, потърсили подслон.  Свещеникът тогава се защити с твърдението, че Илия и приятелите му са задигнали лаптоп, синтезатор, фотоапарат и джипиеса на служебната му колата. В ефира на предаването попът не можа да озапти нервите си и се развика:

„Как не те е срам да говориш глупости! Ей сега ще скоча да го набия тоя! Ще стана и ще ти откъсна главата! Я доведи една от твоите приятелки, дали ще може да ми го вдигне на 70 години. Я се махни от тука, бе, циганин! Ще те смачкам, бе! Доведи жена си, тя роди тук, останахте, ядохте, пихте. Заслужаваш да ти отрежа главата, не да те бия”, припомнят избухването на отец Иван паметливи зрители. Тогава ромът обвини свещеника в прелюбодействие с 14-годишно момиче.
Само преди няколко месеца отец Иван бе ранен с нож при нападение на 28-годишен мъж пред приюта си в Нови хан. Тогава агресорът потърсил вендета, тъй като жена му избягала от него с детето им и се укрила в приюта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.