Готвят се бунтове в затворите заради коронавируса! (Страховити прогнози)

1

Лишените от свобода в няколко затвора подготвят организирани бунтове заради епидемията от коронавирус и обявеното извънредно положение в България. Надзиратели от затворите в Кремиковци и Бобов дол признаха пред „Уикенд”, че откакто вируса плъзна в страната, надзорния състав изпитва все по-големи затруднения с овладяването на дисциплината и спазването на реда в пандизите.

Сред затворниците вече открито се говори за бунтове и стачки, а исканията на лишените от свобода граничат с абсурда – да бъдат пуснати временно от затвора, или пък амнистирани заради извънредното положение. Пандизчиите открито плашели служителите с бунт, подобен на този в Модена, при който загинаха шестима лишени от свобода, пострадаха униформени пазачи и се наложи евакуация на 80 души. Нашенските затворници почнали да се жалват, че им липсват елементарни неща като кремове за бръснене, сапуни, шампоани, лекарства. Нямало и място, от където да си ги закупят. Оплаква ли се от главоболие, сухота в гърлото, отпадналост и нарушен сърдечен ритъм, че да могат да привлекат внимание към особите си. Намирали се и такива, които

крещели, че са заразени с коронавирус

и искат да бъдат лекувани в здравно заведение. Въображението им стигнало до там, че почнали да си играят на чичо доктор. Един се правел на болен, пък друг с ръце, вместо слушалки пипал по гърба и гърдите на другия съкафезник.
„Изтрещяването е пълно. Затворниците знаят какво се случва в страната, защото повечето са уредени с телевизори, радия. Всеки втори е с мобилен телефон и интернет, макар че това не е разрешено. Пишат си с когото си поискат по 24 часа на денонощието. Мнозина смятат, че епидемията може да стане повод, да получат свободата си предсрочно. Дори се надяват някой да ги зарази, че да излязат. Това, разбира се, няма как да стане, защото са взети изключително строги мерки. Твърдят, че нервите им не издържат и искат срещи с разни медицински лица, но на всички е ясно, че това са само поводи, а не реални нужди. Впрочем, откакто пламна короната, сватби в затвора почти не е имало. Явно избират да я карат на вълна „семейно съжителство”, разказва надзирател от столичен пандиз.
Огънят с коронавируса се подклажда и от някои ВИП клиенти на прокуратурата, които лежат в арестите в очакване на присъди. Преди седмица например адвокатът Лазар Карадалиев, дясна ръка във финансовите измами на банковия аферист Цветан Василев, поиска да му бъде направен тест за Ковид-19 и сам се обяви за болен, за да избегне въдворяването си в ареста. Разбира се, оказа се, че Карадалиев лъже за здравословното си състояние.
Искане да бъде изваден от арестантската килия заради коронавируса отправи и олигарха Николай Банев, подсъдим за

пране на пари и умишлени фалити

на приватизирани от него дружества. Неговата майка Мария даже написа прочувствено писмо до медиите, в което настоя за свободата на сина си заради пандемията. „Представяте ли си там, в тесните места и суперлоши условия на живот какво би се случило? Дали тези граждани нямат човешки права въпреки обвиненията, които за стотици хора не са доказани”, ожали сина си разбойник Мария Банева.
Друг знаков арестант – алкохолния олигарх Миню Стайков, също видя възможност да напусне МВР болницата покрай епидемията от коронавирус. Преди дни адвокатите на милионера подадоха молба до Апелативния специализиран наказателен съд да го освободи заради ширещата се зараза. В молбата, която бе отхвърлена от съдиите, адвокатите на Миню Стайков посочват, че клиентът им

попада в рисковата група пациенти,

защото страда от няколко заболявания.
Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите също е опитал да се възползва от коронавирус епидемията, позовавайки се на крехкото си здравословно състояние. Очите е съсед по болнично легло с Миню Стайков в МВР болница. Неговата молба е била отхвърлена.
Надзиратели от затворите мрачно пророкуват, че ако извънредното положение в България се проточи по-дълго време, може да се стигне до

организирани бунтове в пандизите,


подклаждани от затворници. Някои лишени от свобода вече агитирали съкилийници за общи стачни действия, давайки пример с Иран. Властите в Иран опразниха затворите, пускайки на свобода 70 000 пандизчии заради коронавируса. В българските затвори обаче до този момент няма нито един регистриран случай на Ковид-19.
„Все по-често се натъкваме на симуланти, които се правят на болни от коронавирус. Има случаи и на затворници, които недоволстват заради забраната за свиждания. Най-много роптаят тези, които работеха извън пределите на затворите, тъй като сега движението им е ограничено”, признава надзирател от затвора в Бобов дол.
В затвора в Пловдив пък упорито се разпространява слуха за няколко заболели от коронавируса. Директорът Запрян Илиев отрича заразата да е плъзнала и твърди, че това са спекулации на пандизчии, които се надяват да бъдат пуснати на свобода. Според думите му, не само в Пловдивския затвор, а и във всички останали 11 пандиза в България, стриктно се спазват заповедите, спуснати от министъра на здравеопазването, министъра на правосъдието и главния директор на ГДИН. Според инструкциите, всички надзиратели са снабдени с ръкавици и маски, а килиите и общите пространства се дезинфекцират по няколко пъти на ден.

Извращенията не секват

Затворниците не спират да си правят разни номерца един на друг. „Един от тях е да приготвяш сок от „ябълка” на съкилийник, който те дразни. Джусът представлява смесица от вода и урина. Ако към него се прибави капчица веро или друг течен препарат, че да пусне леко мехурчета – значи си направил бира. Случвало се е да „наказват” затворник с такава бира. Прегрешилият е длъжен да изпие по няколко чаши почти на екс, една след друга. Ако някой откаже да го пие, може да изяде няколко шамара”, разказва пред „Уикенд” мъж, имал преки впечатления от живота зад решетките.


Груповите извращения продължавали да бъдат на мода, както и различните видове гаври с по-слабохарактерните в кафеза – като например да правиш любов с дръжката на самобръсначка, да метеш пода с четка за зъби, да кукуригаш като петел по няколко пъти на ден или да влезеш в ролята на кукувица от стар стенен часовник.


Животът в панделата се развивал на принципа на джунглата – оцелявали по-мускулестите и тези с повече финанси в джоба. По-силният изяждал по-слабия или го превръщал в свой роб, без право на лично мнение, а понякога и на лични вещи. Тарторът можел да има и няколко роби, които били длъжна да му поливат вода в ръцете, за да може той да си измие лицето като божество.


Побоища ставали предимно от скука. Няколко момчета се събирали и решавали върху кого да излеят юмруци. След като вземали страха на жертвата си, лесно я превръщали в секс играчка.

1 Коментар
  1. Рени казва

    Защо да няма Амнистия за наи леките престъпления в Турция как ги пуснаха това че в затвора не ги прави по малко хора плюс това повечето за такива пълни глупост там трябва даже е задължително да има Амнистия!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.