5 жрици свидетелки срещу Божков: Изнасили сервитьорка в тоалетната, биеше стриптийзьорките

0

3 проститутки от стриптийз бар „Велвет” и 2 от „Кама сутра” са се съгласили да свидетелстват срещу бизнесмена Васил Божков по обвиненията срещу него, че е изнасилвал жени, научи сензационно „Уикенд”. Двата бара са собственост на легендарния сводник Димитър Митров- Полицая.

В началото на месеца ченгета щурмуваха бардаците му столицата и арестуваха банда от 12 сводници, ръководени от Митко Полицая. В дома му полицаите откриха впечатляващата сума от 200 000 лева, а сред събраните доказателства за ръководната роля на Митров са показанията на част от задържаните, както и разказите на няколко момичета, проституиращи за страховития сводник. Под контрола на Митров са били близо 100 жрици на любовта, които са отчитали 50% от заработеното на сводниците му.


Според информация от наши източници от Специализираната прокуратура, пет от момичетата на Митко Полицая са дали показания срещу него и срещу Васил Божков. Според разказите им, управителите на баровете редовно са ги карали да поемат поръчки за лична компания на хазартния бизнесмен. Това е ставало в периода между март 2016 и декември 2018 г.

Проблемът бил, че Божков ги е карал да правят неща против волята им. Жриците били подлагани на ужасяващи физически унижения и редовно са си тръгвали с травми от клиента. Въпреки, че впоследствие са казвали на управителите на баровете, че не искат да поемат повече поръчки от скандалния олигарх, хората на Митко Полицая и в други случаи са ги пращали при него.


Заедно с тези 5 проститутки, прокуратурата дотук разполага с общо 12 момичета, които са свидетелствали срещу Васил Божков, че ги е изнасилвал. Една от девойките работила като сервитьорка с популярна столична дискотека. Жалба срещу олигарха е била готова да даде и популяна красавица, нашумяла с изявите си по телевизията. Тя обаче се отказала в последния момент, тъй като не искала да се връща към този кошмарен епизод от живота си.


Митко Полицая не за първи път урежда проститутки за популярни лица от бизнеса и ъндърграунда. В началото на века негов ВИП клиент е бил страшилището в ъндърграунда на Балканите Сретен Йосич.


Трима от най-известните фигури в родния престъпен свят също са се възползвали често от услугите на момичетата му. Става въпрос за двамата дупнишки бандити Ангел Христо и Пламен Галев-братя Галеви и колоритния гангстер Янко Ваташки-Лудия. Паметливи клиенти на един от баровете на сводника „Кама Сутра” си спомнят, че Ваташки е бил постоянно присъствие там. Девойките сами се натискали да му мачкат чаршафите, защото Лудия бил добър любовник, а освен това ги обсипвал с подаръци и наркотици. Известно време постоянна интимна приятелка му била момиче от Ботевград, популярна като Мира. Въпросната Мира е една от компаньонките, която беше дала показания срещу ромския певец Кондьо. Впоследствие сливенския циганин получи присъда за трафик на жени и склоняване към проституция.


Известен е и случай, в който Янко Лудия предлагал на Митров момичета, които да работят за него. Така от дума на дума между тях се зародила идеята Ваташки да отвори собствени бардаци, като плаща минимална такса на организацията на Полицая. Планът не се е осъществил само заради буйният характер на Лудия.


Точно преди да отвори първия публичен дом, той получи присъда от 7 години затвор, заради отвличане и побой над арабина Мохамед Атти. Лудия заедно с аверите си извършиха това престъпление през 2002 г. Атти беше разследван от българските служби за производство на синтетична дрога в тайна лаборатория в с. Дръмша. Роденият в Йордания наркобос обаче задлъжнял на негов съгражданин със сумата от 100 000 долара. Янко бе нает да събере парите и да ги върне на притежателят им. В продължение на 3 дни арабинът бе затворен във фургон до село Николаево. След системно пребиване с железни пръти, рязане с нож, горене по гърба и краката с нагорещена ютия, родните бандити начело с Ваташки успяха да изтръгнат от него $ 30 000, автомобил „Рено Шафран” и скъп часовник. Накрая го изхвърлят полужив в района на софийския кв. Суходол. Малко след това спецполицаи от отдел „Контратерор” на тогавашната НСБОП се срещнаха с Мохамед и го навиха да подаде жалба срещу Янко Ваташки, като в замяна ченгетата му обещаха, че няма да го разследват за нарколабораторията.

Благодарение на показанията на Атти, гангстерът и хората му бяха осъдени.

За първи път Димитър Митров беше ударен от  ГДБОП през 2012 г. и обвинен за лидер на престъпна група за сводничество. Срещу него и още 40 човека от организацията му се води дело, а свидетелите на прокуратурата са над 300 човека. Сред тях има клиенти, труженички на древната професия, таксиметрови шофьори и охранители.


Според обвинителите проституцията е била разделена на три сектора – масова, сезонна и ВИП. Първите две категории се държали от бригада, ръководена от Димитър Митров-Митко Полицая. Под нега са били брат му Ивайло Митров, Румен Русев, Александър Делииванов-Чука и Цветелин Ребърковски, Борислав Петрунов, Антон Попов и още 33-ма от човека на по-дребно ниво в организацията им.


Митко Полицая е бивше ченге. В началото на 90-те години е работил като дознател в столично РПУ. Първите стъпки в престъпната си кариера прави заедно със Златомир Иванов- Златко Баретата.  В периода 1996- 1998 г. Митров е контролирал проституцията в хотел „Родина” в София.


На последното заседание в Спецсъда преди 4 години стана ясно, че през 1998 г. е избухнал скандал между него и босовете на ВИС. Високопоставени членове на групировката Васил и Георги Илиеви са ползвали услугите на проститутки на аванта и не са си плащали за получените ласки. Жрици, които заработвали в хотел „Родина” и други бардаци на сводническата банда, се оплакали, че на няколко пъти били ползвани, без да им се плаща. Един от авантаджиите бил лично Георги Илиев. За да се потуши напрежението, имало специална среща между Полицая, още един бос, гравитиращ около службите, и Георги Илиев. На рандевуто тримата са се разбрали висаджиите да платят натрупаните дългове и занапред да ползват момичета само ако си плащат.
Според справката на ДАНС през 2010 г. бардаците на Димитър Митров наброявали 26, и то само в София. Това се определяше като 70%  от целия пазар на нежна плът в столицата.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.