Слави Ангелов пребит за назидание от футболни хулигани – членове на групировката „София Запад”

0

Разследващият журналист Слави Ангелов, който преди седмица бе жестоко пребит от маскирани с железни тръби пред дома си на столичния бул. „Дондуков”, е станал жертва на поръчкова назидателна акция за сплашване и отмъщение от страна на членовете на крими групировката „София Запад”. Тази версия развиха пред „Уикенд” футболни привърженици и тя бе допусната като възможна от столичен криминалист.

Главният редактор на в. „168 часа” може да си е навлякъл гнева на някои от членовете на групировката „София Запад” заради своя телевизионна изява по темата „Васил Божков” отпреди повече от месец, в която е застъпил тезата, че футболни привърженици са ползвани като изпълнители на разнородни мокри поръчки.
„Звучи лишено от логика, че за такова нещо може да се направи опит за убийство на човек, но само за тези, които не са запознати с прийомите на членовете на групировката „София Запад”. Те действат по този начин и има десетки примери за

пребити от тях с цел отмъщение

и за назидание на останалите. Може и затова да са го снимали – за да увековечат „геройството” си, а не за да докладват за успешно реализираната поръчка. Няколко месеца преди нападението над Слави Ангелов същата банда бе сочена като замесена в побоя над рекламния директор на „Левски” Цветан Вълчев, който беше пребит от маскирани и въоръжени с тръби посред бял ден пред работното си място. Тогава уж беше въпрос на няколко дни да ги заловят, даже се знаеше и с каква кола са се придвижвали, но така и не арестуваха никого. Имам чувството, че тази банда се ползва с протекции от най-високо място… Факт е, че все още няма арестувани и за побоя над Слави Ангелов”, коментира пред „Уикенд” популярен футболен запалянко, навътре с кулоарната информация.
Той припомни, че част от тарторите на „София Запад” са придобили популярност още преди десетилетие като наемници в Бандата на Чуковете, прочули се с рязането на уши и трошенето на крайници на конкурентни търговци на дрога в София. „Част от старите вече не са активни, но отглеждат

бодра смяна от себеподобни,

които изпълняват мокри поръчки от всякакъв тип, даже и политически. Веселин Ермалаев – Телото, един от тарторите на „София Запад”, който в момента е в ареста по обвинения за търговия с дрога, беше съден с брат си и за бомбени взривове над офисите на две политически партии”, разказва паметлив футболен запалянко.
Съмнения, че една и съща крими банда от футболни хулигани вилнее в района около моста „Чавдар” в близост до стадиона на „Левски” –„Георги Аспарухов”, изрази в предаването „На четири очи” и стоматологът Георги Цалов. Той разказа, че преди 4 години е бил жестоко пребит пред дома си от маскирани и че по-късно е разпознал един от биячите си в телевизионен репортаж.
„След 3 години, след като тези, които ме пребиха не бяха заловени, излъчиха записи от видеокамери от побоя над директора в „Левски”. Единия от тях го познах по походката. Обадих се на полицай от 5-то РПУ, за да му съобщя, а той ми каза, че

знаят кои са и ще ги заловят,

а след това ще ми се обадят за разпознаване. И до днес обаче биячите не са заловени”, разказа д-р Цалов, който е убеден, че той, Цветан Вълчев и Слави Ангелов са жертва на една и съща група от биячи. „Не вярвам това да е вид спорт от млади хора – пребиване на непознат възрастен човек. Сигурен съм, че има поръчители при всички случаи”, смята стоматологът.
Версията, че побоят над Слави Ангелов има поръчител, е водеща за МВР, макар от полицията все още да не са задържали никого. Разследващите не са обявили и дали сред заподозрените за инквизицията няма активисти на групировката „София Запад”. Криминалисти са на мнение, че дори истинските извършители на побоя над Слави Ангелов да бъдат заловени, то е твърде съмнително, че и поръчителят на инквизицията ще бъде задържан.
Основана през 1999 г., групировката „София Запад” открай време е свързвана с търговия с наркотици и поръчкови побои. Крими славата на групировката се дължи и на лидерите й. Първия неформален шеф на „София Запад” – Христо Вартерян – Ицо Исуса, контролираше дрогата в „Люлин” и в почти цяла София, преди да изчезне безследно преди повече от 12 години. Неофициално се твърди, че

Ицо Исуса е ликвидиран в Гърция.

Оттогава „София Запад” се ръководи от Любомир Костадинов – Любо Младежа, излежал присъда за търговия с наркотици и подсъдим по други наркодела. Любо Младежа е първи братовчед на Любомир Симеонов – Любо Чука. Сред изявените членове на групировката „София Запад” са ММА бойците Даниел Илиев и Георги Валентинов, които обаче са със статут на професионални спортисти и е малко вероятно да са пряко замесени в побоя над Слави Ангелов.
Що се отнася до Любо Младежа, той бе основния заподозрян като поръчител на побоя над рекламния директор в „Левски” Цветан Вълчев, помлян от бой с железни тръби на 22 август 2019 г. пред офиса на клуба на ул. „Тодорини кукли” в София. Най-коментираната причина за инквизицията над Вълчев бе тази, че собственикът на „Левски” Васил Божков е спрял бизнеса на феновете с марката на клуба. Самият Любо Младежа публично бе заплашил месец по-рано във Фейсбук профила си, че „по-нататък сцената от едноименния филм продължава с бой. Скоро и в нашия „филм” така ще стане!”, визирайки новата управа на „Левски”.
Все още не е изключена напълно и верс

ията, че побоя над Ангелов може да е поръчан от т.нар. „простак, унищожил дюната” край Созопол. Бизнесменът Иван Нончев вече е бил разпитан от органите на реда. Той е заявил, че не познава журналиста и никога не би си и помислил да поръчва побой. Алибито му на този етап изглежда стабилно, не са засичани негови разговори с представители на криминалния котингент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.