Има заподозрени за побоя на Слави Ангелов, но задържани май няма да има

0

Зъболекарят Георги Цалов, който беше пребит от трима маскирани пред дома си през 2017г. е  е убеден, че една и съща банда е нападнала него, Слави Ангелов и рекламния директор на „Левски“ Цветан Вълчев.

Той е убеден, че тези, които пребиха с железни тръби разследващия журналист Слави Ангелов пред дома му на бул. „Дондуков”, най-вероятно ще останат неразкрити. Такава е прогнозата и на криминалистите.

Зъболекарят разказа в тв интервю по Би Ти Ви, че намира сходство в обстоятелствата, при които са пострадали след това в същия район и маркетинговият директор на „Левски” Цветан Вълчев, и Слави Ангелов. Цалов е убеден, че е разпознал един от нападателите си в кадри, излъчвани в телевизиите, от побоя на Вълчев през август 2019 г.

„Аз съм зъболекар с 40 г. трудов стаж. Нападнаха ме в 21.30 ч. в дъждовната вечер на 20 февруари 2017 г. Оставих колата си, държах ключовете от дома и от автомобила в ръката. Трябваше да се размина на тесния тротоар с две момчета с качулки, за да вляза във входа си. Аз отстъпих, и когато се изравниха с мен, последва жесток удар в главата ми. Опрях се в стената, те се редуваха и ме удряха с боксове”, разказа потърпевшият. След като получил 10-15 удара от първите двама, се появил трети, който започнал да го удря по краката с бухалка или метална тръба и счупил левия му крак. Ключовете, портфейлът, телефонът паднали в краката му, но нападателите не са ги взели.

„Видях третия много добре – не лицето, а начина, по който ходеше, фигурата, държанието”, разказа Цалов. Когато миналото лято разпознал в кадрите от побоя на Вълчев своя нападател, зъболекарят Цалов се обадил веднага в МВР, за да съобщи. Оттам му отвърнали, че знаят кои са извършителите и когато ги арестуват, ще го повикат за разпознаване. Това обаче така и не се случило.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.