Пак закопчаха бившия на Радост Драганова, чакат го 6 години в пандиза

0

Това отбелязват от прокуратурата в подкрепа на твърденията, че бизнесменът е обвинен в тежки умишлени престъпления. Погнатите за организирана престъпна банда са заплашени от 5 до 15 години зад решетките, но практиката на спецсъда показва, че често се отървават с условни наказания, научи Alarma.bg.

За втори път с белезници е заключен бившият мъж на ТВ водещата Радост Драганова- Явор Златанов.

 След като прекарва няколко месеца зад решетките, той е пуснат срещу 20 бона гаранция, но наскоро отново става клиент на спецправосъдието. Разследващите го обвиняват като част от престъпна банда за длъжностни престъпления. Апелативният спецсъд съд го освободи под домашен арест.

 Според запознати става дума за опитите на Явор да присвои бизнеса на баща си Илия Златанов. Семейните войни се водят в последните години заради печелившия завод за производство на асансьори. Именно по сигнал на бащата започва и първото мащабно разследване срещу организирана банда за изнудване и пране на пари. През юли миналата година са заключени Явор Златанов, сестра му Пролетина, зет му Махмуд, както и бившата съпруга на Илия Златанов Юлия.

 Претарашени са жилищата им, офиси и банкови трезори. Ченгетата се натъкват на изумителна находка от 35 кг златни монети за над 4 милиона лева и 565 хиляди евро в брой.

 Иззети са 6 луксозни автомобила, сред които и спортен Мерцедес, за които се смята че са придобити от престъпна дейност.

 Според разследващите бандата на Явор Златанов и роднините му е опитала да присвои целия бизнес на баща му Илия, със заплахи, прехвърляне на имоти и пари с фалшиви документи. Златанов твърди, че синът му е отмъкнал крупна сума и е я е депозирал в чужда банка. Бащата признава, че му е прекипяло, когато синът му се появил завода и се самопровъзгласил за директор.

  Подпуканите роднини се жалват, че делото срещу тях е поръчково и са изумени, че спецслужителите са се задействали от един получен имейл  от Илия Златанов, и по-късно пристъпват към арести. Според тях разследващи първо е те трябвало да проведат разпити и да съберат доказателства.

Срещу солени гаранции роднините са освободени като само Явор остава в ареста. През ноември и той е освободен, но четири месеца по-късно попада отново в килията. Разследващите попадат на следа, докато анализират финансовите обороти и печалба на търговските дружества. Така отделят материали в ново дело. Още в първите сигнали Илия Златанов се жалва че синът му отклонил средства за над един милион от фирмата и ги е пренасочил към свои лични средства сметки.

 За да заковат Явор Златанов пред Темида, от спецпрокуратурата цитират ревизионни актове на проверяваните дружества.

Имената на Явор и Илия златанови нашумяха през 2018 година,

когато стана ясно, че заради конфликта им не работят асансьорите на два подлеза на Цариградско шосе в София. Наследникът е спряган за сподвижник на известен висаджия през мутренските времена. За представители от кримиконтингента не е тайна, че през 90-те години Явор е пръв приятел и се мъкне с Митко Малкия, разстрелян с трима от гардовете си при „попското” убийство в Студентски град.

Покрай водещата на някогашното предаване „Огледала”, а сега „Мармалад” Явор Златанов влиза в светските хроники. Той се разделя с Радост Драганова през 2009 година, след като наети частни детективи разкриват че тя има връзка с ТВ продуцент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.