Миню Стайков пробва да отърве килията с коронавирус, след като номера с рак на простата не мина

0

Миню Стайков опитва всякакви хватки, за да излезе от ареста. След като стана ясно, че не му минава номера с рак на простатата, алкохолният бос опитва да използва коронавируса, но съдът не го пуска, научи Alarma.bg

 В петък Апелативния специализиран наказателен съд не е уважил молбата на адвокатката му Ани Петрова да го освободи заради ширещата се зараза, показа проверка на „Галерия”. Според нея Миню Стайков е в рисковата група защото страда от няколко заболявания. Той е настанен в затворническата болница, където постоянно идват нови арестанти. Въпреки мерките, които се вземат за  дезинфекция, не е ясно колко са преносителите на заразата.

 Олигархът е в ареста почти година и половина. Подсъдим е като лидер на престъпна група за злоупотреба с Европейски  фондове. Арестуваха го и за друг по друго дело – за производство на нелегални цигари, данъчни престъпления и пране на пари.

 Опасността от заразяване с коронавирус и извънредното положение в държавата станаха мотив и на друг подсъдим да поиска свобода миналата седмица –  Николай Банев. Той за разлика от Миню Стайков не лежи за постоянно в болницата към затвора, но и него не го пуснаха навън, за да се пази вкъщи под карантина. Въпреки че остава задържан под стража за Миню Стайков има и добри новини от  акта на втората инстанция.

 Няма данни той да страда от рак на простатата, за което има съмнения от няколко месеца насам. От справката на съда става ясно, че Миню Стайков е бил настанен в правителствената болница „Лозенец”, за да го изследват. Той обаче отказал да бъде преглеждан и изследван за коварното заболяване. Затова лекарите са принудили да поставят диагноза само по документи от други клиники. Тяхното заключение е, че няма данни за туморен процес в простатната жлеза, което твърди защитата му, както и че състоянието на Стайков не налага престой в болница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.