Любо Гребеца от „Наглите“ остава доживот в затвора за 2 убийства

0

По делото „Наглите” Любо Гребеца получи само 10 години за участието си в няколко отвличания.

„Ако беше само тази присъда, сега щеше да е на свобода, защото излежа 10 години и 3 месеца. В началото е помогнал с показания, но го прецакаха и прокуратурата и МВР, и приятелят му Данчо Релето, който го уличи в убийства“, казват запознати със съдбата на Любомир Димитров, известен като Гребеца.

 Наскоро близки на Георги го посетили в затвора и той нямал надежда че ще бъде оправдан.

 Това ще е втори случай на доживотен затвор за мафиотски убийства, след като през 2017 година това се случи с Георги Вълев и Петър Стоянов Сумиста от „Килърите”.

 След ареста на „Наглите” в края на 2009 година Любо Гребеца се оказа най лабилен и проговаря. Обещават му да го направят свидетел. Така МВР подрежда частите на пъзела с отвличанията. Останалите от бандата научават, че Гребеца е разказал всичко.

 Тогава Данчо Релето също проговаря, като уличава  Гребеца за две убийства.

 Първото е на Юлиян Лефтеров, изчезнал безследно през януари 2008 година, А второто на Иван Пайнавелов- Скалата.

 Релето разказва как са решили да отвлекат Лефтеров, който им е приятел, за да излъжат чичо му Александър Ччонков да даде откуп. Планът сработва, но когато Лефтеров и останалите слизат на черен път до село Железница, той им казал, че се е получило добре- доста хора са видели, имало и камера. Това вбесило Гребеца, който взел пистолет и го гръмна в главата. Заровили го там на място. Три месеца по-късно същата съдба сполетяла и Иван Сапата. Според Данчо Релето Гребеца го убил заради спор за пари.

 След очакваната окончателна присъда за Любо Гребеца той ще проговори за още престъпления, извършени от събратята му от „Наглите”, с които е в конфликт от десет години насам. Когато го осъдят до живот няма да има какво да губи и ще си отмъсти,като осигури още престой за Данчо Релето, Прокопи Културиста и Ивайло Евтимов-Йожи в затвора, пише в новия си брой вестник „Галерия”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.