Братът на депутата от БСП изчезна след присъда от 7 години зад решетките

0

Осъденият депутатски брат Илия Стоилов е изчезнал след тежката присъда от 7 години затвор, пише „Галерия”.

42-годишния бос на групировката „Монарх” беше арестуван през 2017 година, стоя няколко месеца на топло и го освободиха. После той напусна без проблеми страната с автомобил, след като се оказа, че няма забрана да пътува в чужбина. Дългото му издирване разкрие, че се намира извън България и делото започна в негово отсъствие.

В последствие Стоилов твърдеше, че е невинен и  натопен, а атаките срещу него са политически заради брат му Георги, който е депутат от БСП. Така, докато магистратите съдиха Илия, Георги Стоилов твореше закони.

 В края на миналата седмица обаче Специализирания съд  изненада неприятно Илия Стоилов със седем години затвор. Депутатският брат бил учуден, защото много от свидетелите по делото бяха сменили първоначалните показания. В събота, неделя и понеделник той изчезна от Русе, казват жители на града, които често го засичат в любимото му заведение или заложни къщи, които държи.

„Може да се е скрил заради коронавируса, може и да е в София. Със сигурност обаче няма да лежи в затвора, защото има много пари и вероятно ще избяга като Братя Галеви“, казва негов познат от миналото, с когото се развалили отношенията си.

Освен Илия Стоилов са осъдени и биячите му, както и съпругата му Цветелина- също част от престъпната група.

 Бизнесменът Стоилов ръководил група за изнудване, а доказано в съда пострадали са трима души. През 2015 година наложил глоба от 2800 лв. на русенец, който си позволил да се настани с приятели на маса в местна механа, която обичайно била запазена за него. Наредил на биячите си да заведат нещастника в заложната му къща, където го набили и го принудили да подпише заповед на заповед за сумата 2800, като уж заложил колата си. По същия начин изнудвал и свой служител, който се преместил на работа при конкуренцията. Накрая обвинил служител, че е откраднал 100 бона от заложната му къща. Него го били в мазе с постлан найлон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.