Адвокатката от Враца Румяна Тодорова – начело на имотна мафия

2

Адвокатката от Враца Румяна Тодорова, която беше арестувана заедно с други мошеници на 5 март, се хвалела наляво-надясно из града, че дъщеря й Деница е спечелила стипендия от „Америка за България”.  Въпросната Деница също е арестувана с майка си, като част от бандата. Иначе тя е завършила миналата година право в Нов български университет, но дали е била стипендиантка на американската фондация, не е много ясно, пише „Уикенд“.

Самата Румяна Тодорова, която наближава 60-те, станала юристка на стари години. Преди това работила като библиотекарка, но се възползвала от бума на вузовете по право и завършила задочно в УНСС. Във Враца е известна като много напориста, обясняват източниците ни, занимавала се главно с разводи, делби и т.н.
Преди 10-тина години тя преживяла огромна трагедия. Синът й, който бил студент в София, е

премазан от кола и умира.

След това Румяна Тодорова се развежда със съпруга си, който е данъчен служител.  
През последните години тя и дъщеря й Деница започват да демонстрират висок стандарт, придобиват имоти, коли, започват да обикалят екзотични дестинации. Вярно е, казват източниците ни, че като адвокат има доста клиенти, но дали могат да й осигурят хонорари за такова благополучие?!
При акцията на ГДБОП в дома на адвокатката ченгетата намират печати на селски кметства от цялата страна. Както е известно, управниците на малките населени места изпълняват и някои строго определени нотариални функции. Понеже няма електронен регистър, тепърва ще се изяснява какви документи са подпечатвани с ментетата от дома на Румяна Тодорова, но е ясно,  че са вършени имотни измами за много пари. Имало покъртителни сигнали от пострадали, а казват, че са намерени и десетки нотариални актове. Бандата освен това узаконявала строежи, а също продавала и фалшиви дипломи за образование.
С майката и дъщерята са арестувани още двама мъже, които имат и стари прегрешения пред закона. Единият се изживявал като бизнесмен, известен е с прякора си Иво Борката. Бил

добър познат със сръбския мафиот Сретен Йосич.

Може би не случайно при обиска са открити голямо количество незаконни оръжия и патрони. Освен имотните измами, нелегалната оръжейна търговия е нишката, по която тръгват от ГДБОП.
Четвъртият задържан е някой си Иван Тодоров, който също има реноме на печен измамник. Преди години се е представял за общински служител и прибирал наеми от живущите в общински жилища. Сега пък се афиширал пред потенцианите си жертви като човек с големи възможности, който може да настанява в старчески дом, да урежда дела в съдилищата, да помага за дипломи от университет и т.н. Цената на подобни услуги е гъвкава –  от 500 до 14 000 лева.
За този замах на съратниците на адвокат Румяна Тодорова потвърди и говорителката на главния прокурор Сийка Милева. „Единият участник от групата се преобразявал в различни роли – на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор – заяви тя след разбиването на бандата. – Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали.”
За капак е намерена и фреза, с която са сечени монети от 1 лев.
„За какъв дявол Румяна тласна и дъщеря си по този път – чудят се колеги на адвокатката. – Деница, така или иначе беше в началото на професионалната си кариера, върху която сега е вече сложен черен печат.”

2 Коментара
  1. ффдфдг казва

    Такива като тези ги ненавиждам !!! Искам ги мъртви ,а главите им да ми ги поднесат върху поднос с лимонче в устата !

  2. ДАЛИ СА ИСТИНИ ИЛИ ИМА НЯКАКВА КОМПИЛАЦИЯ В ИНФОРМАЦИЯТА. ПРИ ВТОРОТО ЗАДЪРЖАНЕ СЕ ПИШАТ УКРАЖЕНИЯ ОТ ПЪРВОТО ЗАДЪРЖАНЕ И ОТНОВО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. НИЩО КОНКРЕТНО ! – Стефан д-р Д Чолаков – Враца – http://stefan-tcholakov.eu/pic/10127.pdf – тука като се отвори адреса ще се прочете какво съм мислил тогава при първото задържане

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.